Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
03.08.2023 10:18:33
Deli članek:

Je mogoče, da bi se Ante Šimundža po 'košarici' Sarajevu vrnil v Muro? To pravijo naši viri ...

Grega Wernig

V soboškem prvoligašu je dogajanje v zakulisju očitno nadvse razgibano.

Po bolečem uvodnem domačem porazu z Domžalami in celjskem polomu ozračje med črno-belimi kakopak ni idilično. Ne more in ne sme biti, a vse večji problem, ki vse bolj prihaja do izraza, se zdi to, da najpomembnejši akterji v prekmurskem nogometnem hramu niso ravno na isti valovni dolžini. Zaznati je različne poglede, kar je v pogovoru za Ekipo SN vsaj med vrsticami navsezadnje razkril tudi športni direktor Denis Rajbar.

To seveda ni priporočljivo, a hkrati ni nič nenavadnega, toda v takšnih razmerah je izjemnega pomena določili natančna pravila igre in (po)razdeliti odgovornost. Prav tako se zdi, da v Fazaneriji niso več vsi prepričani, da se Mura lahko dvigne in usmeri proti želenim ciljem. Težko se je izogniti občutku, da nekateri preprosto ne verjamejo, da je ta ekipa tega sposobna, temu primerna – ne najboljša – je energija. V klubu in okrog njega!
Vse to so težave, s katerimi se morajo Sobočani temeljito spoprijeti in jih čim prej rešiti. Brez (pretiranih) kompromisov; to bi bilo zgolj prestavljanje problema, kar nikakor ne bi bilo dobro. Trenutno stanje je videti takšno, da ne gre izključiti nikakršnega odziva. Niti zamenjave na trenerskem stolčku, ki menda ni ena od možnosti le zaradi poraznega odprtja sezone …

Dejan Grabić pri navijačih za zdaj sicer še ima nekaj kredita, čeprav (razumljivo) še zdaleč ne več toliko, kot ga je imel še pred kratkim. Navijači rešitelja vidijo v tvorcu zgodovinskih uspehov. "Ante Šimundža vrni se," je slišati vse več pozivov in zapisov na družbenih omrežjih in na ravnici je vse več takih, ki 'vedo', da naj bi vodilna moža Robert Kuzmič in Denis Rajbar navezala stike z mariborskim strokovnjakom.
Tega, ali so se morda res slišali, ne vemo, zato pa po naših informacijah tako rekoč ni možnosti, da bi se režiser črno-belih pravljic lahko vrnil na 'kraj zločina'. Trenutno ima druge načrte, še naprej ga mika tujina, toda medtem je postalo jasno, da kariere gotovo ne bo nadaljeval v prestolnici Bosne in Hercegovine. Že nekaj časa ni skrivnost, da si je večinski lastnik, glavni investitor in predsednik Sarajeva Ismir Mirvić nadvse prizadeval, da bi ga privabil na Koševo, toda Ante Šimundža se je po temeljitem premisleku odločil, da ponudbe ne bo sprejel. Zelo zanesljiv vir nam je prišepnil, da je odločitev dokončna, hkrati nam je prišepnil, da bi utegnili Prekmurci v primeru, da se zgodba z Dejanom Grabićem v bližnji prihodnosti ne bi obnesla, poskusiti z Robertom Korenom ...