elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

nu
nu
5 28.07.2023 10:07:22

Damir Krznar ni bil zadovoljen: Hrvat jezno pojasnil, zakaj Maribor v Luksemburgu ni zmagal!

Drago Wernig - TAKA
Trener vijoličastih si ni zatiskal oči.

Nogometaši Maribora so včeraj odigrali prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti luksemburškemu Differdangeu in v zadnji sekundi z golom Arnela Jakupovića iz prostega strela ušli porazu. Končalo se je z izidom 1:1. Izidom, ki sicer veseli trenerja vijoličastih Damirja Krznarja, a kot je priznal sam, je to edino, kar ga veseli. Igra ga pač ne more, Mariborčani so bili bledi, slabi. 

"Zadovoljen sem samo z rezultatom, čeprav ne morem reči, da sem pričakoval kaj prida drugačno tekmo. Čutimo, da se naša ekipa še vedno išče, da imamo še vedno velika nihanja. To je na začetku sezone logično, toda zagotovo nismo pričakovali, da bomo delovali tako mlačno. Ko pravim mlačno, mislim na dvoboje telo na telo, na čvrstost, agresivnost, hitrost. Nadzirali smo posest žoge, v določenem delu smo nadzirali tudi samo tekmo, ampak tisto, kar smo najmanj potrebovali, je to, da bi bili problematični v negativni tranziciji. Da nam nasprotnik na svojem domačem igrišču izvaja protinapade. To se je zgodilo prevečkrat, ker nismo bili agresivni v pokrivanju njihovega napadalca Castra, ki je pomagal pri zadrževanju žoge v korist Luksemburžanov. Odlično je čakal, da se mu priključijo soigralci. To je bila naša največja težava," je po tekmi dejal hrvaški strokovnjak. 

In nadaljeval: "V fazi napada pa smo bili brez idej. Ko se ekipa brani 5-4-1, je težko najti prostor. Moraš biti vztrajen, poskušati in rešiti eno od treh, štirih situacij, ki ti se ponudijo. Tudi nam so se. Repas z glavo in dva, trije streli. V takšnih tekmah moraš to izkoristiti, da bi lahko nekaj pričakoval. Na srečo se nam je v zadnji sekundi nasmehnila boginja Fortuna, to je tisto, kar nam daje upanje. Z 1:1 bo tekma v Mariboru zagotovo drugačna , kot bi bila, če bi vanjo vstopili z 0:1. Verjamem, da nam bo ta Jakupovićev gol veliko pomenil v Ljudskem vrtu. O tem, ali smo si ga zaslužili ali ne, pa lahko debatiramo." 

Članki iz rubrike