elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

nu
nu
0 28.07.2023 09:32:22

V Krškem je završalo: Prvoligaški nogomet se vrača na stadion Matija Gubec! Kaj se dogaja?!

m24.si
Zaradi obnove stadiona v Rogaški Slatini bodo aktualni prvaki druge lige na njem prvič spet igrali 19. avgusta.

To je v petem krogu, ko se bodo tam ustavili Mariborčani. V prvih štirih tekmah sezone bodo tako črno-beli gostovali. Po sobotnem obisku ljubljanske Šiške jih jutri čaka vrnitev v prestolnico, v Stožicah se bodo pomerili z Olimpijo. V tretjem krogu pa igrajo z Domžalčani.

Kluba sta se že pred časom dogovorila, da bo dvoboj gostila rumena družina. O tem sta obvestila NZS, toda od tam dobila negativni odgovor, gostitelja tekme se ni dalo zamenjati, zato so morali pri novincu v ligi najti drugo rešitev. Povedano drugače, to bo uradno njihova prva domača tekma v sezoni, za katero pa so morali najti prizorišče, na katerem se bodo pomerili z Domžalčani.



V igri so bili stadioni v Celju, Velenju in Krškem, na koncu so se Slatinčani odločili, da bodo zaradi (naj)nižjega stroška najema prvo domačo tekmo gostili v mestu z nuklearko. Na Stadionu Matija Gubec bo tako po dobrih štirih letih spet potekal boj za prvoligaške točke, toda na žalost tamkajšnjih ljubiteljev nogometa v njem ne bo sodeloval njihov klub, ki bo 12. avgusta proti Šmartnemu odigral uvodni krog nove tretjeligaške sezone.

Bodo pa zato lahko v soboto, 5. avgusta, od 17.30 na delu spremljali Rogaško in Domžale ter se ob tem spominjali ne tako davnih časov, ko je bilo Krško prvoligaš in je po dveh krogih sezone 2015/16 celo zasedalo vrh prvenstvene razpredelnice. Takrat so doma zapored premagali Celje in Koper (obakrat je bilo 1:0) ter bili po 180 minutah edino moštvo v ligi, ki se je lahko pohvalilo s stoodstotnim izkupičkom. Tisto sezono so nuklearci končali na šestem mestu, kar je njihova najboljša uvrstitev med elito, katere del so bili štiri sezone zapored.

Članki iz rubrike