asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

jožef-mastnak Njena.si

Ljubezen na vasi: Jožefa ustvarjalci šova niso ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

rb
rb
1 26.07.2023 10:01:23

Ouro k nekdanjemu murašu, Mura v vojni z Avstrijci

alesfevzer.com
Kadrovsko dogajanje v Fazaneriji še ni zaključeno.

Uvodni ligaški poraz Mure proti Domžalam je s tribune videl tudi Samsindin Ouro in marsikdo je pomislil, da je njegov prestop v Savdsko Arabijo v zadnjem trenutku morda padel v vodo in se bo znova pridružil soboški zasedbi. A se ne bo. Reprezentant Toga še vedno čaka vizum, da bo lahko odpotoval v Turčijo, kjer se njegova nova ekipa pripravlja na prihajajočo sezono. Tam bo opravil zdravniške preglede in tudi uradno podpisal pogodbo, ki jo je z Muro medtem že prekinil, kar je v torek potrdila NZS.

Njegov nov klub je Al Adalah, ki je v prejšnjem prvenstvu v zadnjem krogu izgubil odločilno tekmo za obstanek. Preselil se je torej med drugoligaše in si želi takojšnje vrnitve med elito, za kar si bodo Samsindin Ouro in soigralci prizadevali pod vodstvom novega trenerja Anteja Mišeja, ki je igralsko kariero končal v dresu Mur
Medtem navijači črno-belih nestrpno pričakujejo nove informacije o (napovedanih) okrepitvah. V preteklih dneh smo pisali, da naj bi se s statusom posojenega igralca Sturma v Mursko Soboto preselil Mohammed Fuseini. Enaindvajsetletni ganski krilni napadalec je v prejšnji sezoni v največji meri igral za drugo ekipo pokalnih zmagovalcev iz Gradca v drugem kakovostnem razredu pri severnih sosedih. Šlo mu je odlično, izbran je bil v idealno enajsterico lige, pohvali se lahko tudi s sedmimi nastopi in dvema goloma na prvoligaški ravni. Nekateri so menili, da bi lahko v udarni zasedbi nasledil Emanuela Emegho, ki je ob odškodnini med 12 in 13 milijoni evrov prestopil v Strasbourg, vendar je športni direktor Andreas Schicker takšno možnost zavrnil. "Iščemo novo rešitev, Fuseini bo odšel na posodo," je dejal. Naši viri so nam zagotavljali, da je najbližje Muri, toda avstrijski mediji poročajo, da si ga v svojih vrstah želi videti kar nekaj tamkajšnjih klubov, najbolj vztrajni so menda Hartberg, Altach in Blau-Weiss Linz. Če malce pretiravamo, so Sobočani zdaj z omenjenim triom v 'vojni' za zelo obetavnega Ganca, kar je seveda težava za vodilne v Fazaneriji, saj smo skoraj prepričani, da lahko avstrijski snubci Sturmu ponudijo boljše finančne pogoje. Prekmurci bodo morali zaigrati na druge strune in prepričati odgovorne v Gradcu, da je ravnica za Mohammeda Fuseinija vendarle najboljša izbira. Še ne tako dolgo nazaj je bilo slišati namigovanja, da bi bil lahko mladenič, ki je imel v pripravljalnem obdobju preglavice s poškodbo gležnja, del posla pri prestopu Srđana Kuzmića v Sturm, toda kapetan slovenske mladinske reprezentance se je preselil na Dansko, graški črno-beli pa so položaj desnega bočnega branilca dodatno okrepili z 19-letnim Škotom Maxom Johnstonom iz Motherwella.

Članki iz rubrike