callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

nu
nu
9 26.07.2023 08:50:05

Nad Olimpijo z odmevno okrepitvijo? Tik pred vrati nekdanji reprezentant in stari znanec s slovenskih zelenic!

alesfevzer.com
Za nogometaši Rogaške je že prva tekma po napredovanju v prvoligaško konkurenco.

Gostovanje v Ljubljani, kjer je bil od njih z 2:0 boljši Bravo, se ni končalo po njihovih željah. Črno-beli so srečanje praktično začeli z rezultatskim zaostankom, saj so Šiškarji že po 24 sekundah vodili z 1:0. Štajerci so precej naivno prejeli zadetek, potem ko je po dolgi podaji Matije Kavčiča branilska vrsta povsem izpadla iz igre, Luka Štor pa je moral za piko na i premagati zgolj vratarja Viceta Baždarića, kar je tudi naredil in svojemu moštvu tlakoval pot do zelo pomembne zmage.

Aktualni prvaki druge lige so po uvodnem šoku potrebovali približno 20 minut, da so se uspeli sestaviti in da so pokazali, da med elito ne nameravajo zgolj sodelovati in »plesati« samo eno sezono, temveč da so njihove ambicije precej višje. Poznalo pa se je, da ima trener Oskar Drobne na voljo precej neizkušeno zasedbo, ki se šele privaja na zakonitosti igranja v prvoligaški druščini. Toda to bi se zdaj utegnilo nekoliko spremeniti, po naših zanesljivih informacijah v klubu namreč pripravljajo še eno odmevno okrepite. Potem ko jim je uspelo v svoje vrste iz Genoe zvabiti vratarja Roka Vodiška in iz Kopra pripeljati Žana Benedičiča, bo prepotrebno kakovost in izkušnje s seboj prinesel tudi Rajko Rep.



Nekdanji reprezentančni napadalno usmerjeni vezist (pet nastopov in zadetek), ki je za izbrano vrsto nazadnje igral pred slabimi tremi leti, naj bi bil tik pred vrnitvijo domov. Rogatčan je Slovenijo zapustil pred osmimi leti, ko se je poslovil od Maribora (pred tem je nosil še dresa Celja in Mure). Nato je sedem let in pol igral v Avstriji (Austria Klagenfurt, Lask, Hartberg), pol leta preživel pri romunskem Sepsiju, januarja lani se je vrnil v celovško Austrio, zadnjo sezono pa v poljski drugi ligi igral za Termalico. Za slednjo je v 11 nastopih zabil en gol. Čeprav ga je pogodba s klubom vezala do konca sezone, se je z odgovornimi dogovoril za predčasno prekinitev sodelovanja, kar bodo očitno izkoristili pri Rogaški.

Če se v zadnjem trenutku ne bo zgodilo nič nepričakovanega, bo Rep kmalu postal član Rogaške. V klubu pa upajo, da bo imel pravico nastopa že na sobotnem srečanju z Olimpijo. Dodamo lahko, da je Rep do zdaj v slovenski prvi ligi zbral 110 nastopov in zabil 12 golov.

Članki iz rubrike