callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

žl
žl
0 25.07.2023 12:28:32

Nogometaši Olimpije na letalu z nenavadnim simbolom?! Ne boste verjeli, s kom letijo zmaji! (foto)

Martin Metelko
Olimpija na pot z letalom svetovno znane glasbene skupine.

Nogometaši Olimpije so odpotovali v Bolgarijo, kjer jih v sredo čaka prva tekma tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Izjemno pomemben obračun za slovenske državne prvake se bo po slovenskem času začel ob 20.45, nasproti pa bo stal Ludogorec iz Razgrada.

Zmaji so se na pot v dopoldanskih urah odpravili preko Brnika, od koder so ob 11. uri s čarterskim letom poleteli proti Varni. Na bolgarskem letališču bodo predvidoma pristali nekaj minut pred 14. uro, sledi pa še dobro uro dolga avtobusna vožnja do Razgrada.

Ljubljanski klub utrinke s poti deli tudi na svojih družbenih omrežjih, kar nekaj privzdignjenih obrvi pa je povzročila fotografija, na kateri je zeleno-bela posadka pozirala pred letalom, s katerim je kasneje odletela proti Bolgariji.



V oči namreč bode velika rdeča lobanja, ki krasi sprednji del trupa. Pod njo so zapisane kratice DM-MM. Kot smo ugotovili, gre za logotip, ki ga na svoji aktualni svetovni turneji uporablja legendarna angleška glasbena skupina Depeche mode. Prvi del kratice torej predstavlja ime skupine, drugi pa naslov zadnjega izdanega albuma - Memento mori.

Zasedba, ki ustvarja elektronsko glasbo, letalo uporablja že vse od marca, z njim je potovala po Združenih državah Amerike in Evropi, do sredine decembra pa naj bi oddelala še preko 70 koncertov. Isto letalo so si pred nekaj tedni izposodili tudi voditelji Luksemburga, ko so se udeležili vrha NATA v Vilni.

Zanimivo; kmalu po tem, ko bo letalo v Varni odložilo ekipo slovenskih državnih prvakov, bo odletelo proti romunskemu Brašovu. Naslednja postojanka Depeche moda je ravno bližnja prestolnica Bukarešta, tam bo koncert jutri - v času obračuna Olimpije in Ludogorca.

Članki iz rubrike