Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.06.2023 09:34:02
Deli članek:

Olimpija prejela uradno ponudbo za Elšnika, a jo nemudoma zavrnila! Zakaj? Tu je odgovor

alesfevzer.com

Če so Ljubljančani, vsaj kar zadeva prihode, bolj ali manj že opravili svoj posel – čaka se zgolj napadalec in morda, če se bo pokazala priložnost, še en 'kapitalec' –, je drugače seveda pri odhodih.

Razen Đorđa Crnomarkovića in Maria Kvesića, ki jima je potekla pogodba in sta zmajevo gnezdo zapustila, ne da bi zeleno-beli zanju prejeli kakršnokoli odškodnino, Olimpija ni ostala brez nobenega pomembnega nogometaša. Posledično tudi ni prejela nikakršnega denarnega nadomestila za kogarkoli.

Aktualni slovenski državni prvaki se v teh dneh, kot vsi prvoligaši, pripravljajo na novo sezono. Zeleno-beli imajo v njej velike načrte, ne skrivajo namreč ambicij po evropski jeseni. Kot državni prvaki imajo seveda precej lažjo pot do Evrope kot vsi preostali slovenski predstavniki. Če bodo uspešno preskočili prvo oviro, ki ne bi smela biti pretežka – latvijski prvak Valmiera –, bodo morali v naslednjih treh evropskih obračunih, kolikor jih bodo v tem primeru imeli zagotovljenih, preskočiti še zgolj eno oviro, pa bodo zagotovo igrali v skupinskem delu konferenčne lige. To je minimalni cilj, ki so si ga zadali v zmajevem gnezdu. Seveda pa Ljubljančani upajo, da bi lahko storili še kakšen večji korak. Tudi zato so se pri zeleno-belih odločili, da ne bodo razprodali svoje ekipe in da se bodo od katerega nogometaša poslovili zgolj v primeru res dobre ponudbe. To je praksa, ki jo zagovarja vodstvo kluba in tudi športni direktor Goran Boromisa. Zdaj pa smo dobili še eno potrditev, da je temu tako.

Na zeleno-bela vrata je namreč potrkal švedski velikan AIK iz Stockholma, ki je minulo sezono – Švedi sezono odigrajo v enem koledarskem letu – končal na petem mestu prvenstvene lestvice. V tej sezoni pa mu ne gre nič po načrtih, saj je po 12 tekmah na šele petnajstem, predzadnjem mestu prvenstvene lestvice. Švedski prvoligaš nujno potrebuje okrepitve. Eno izmed njih so našli v Ljubljani. AIK si namreč na vse načine prizadeva v klub zvabiti kapetana zmajev Timija Maxa Elšnika, ki si želi zapustiti Olimpijo in se znova preizkusiti v tujini. 

Zadeva bi torej z vidika Elšnikovega odhoda na tuje morala biti dokaj lahka. Ljubljanski kapetan si želi oditi, vodstvo zeleno-belih mu naj ne bi delalo prevelikih težav pri odhodu, a seveda želijo na Stožicah za svojega vodjo dobiti primerno odškodnino. Večkrat smo že omenili, da naj bi zmaji za svojega kapetana zahtevali okrog milijon evrov odškodnine. In za zdaj ga ni kluba, ki bi bil pripravljen plačati toliko denarja za slovenskega reprezentanta. Elšnik, za katerega naj bi zanimanje pokazali klubi iz Italije, Grčije in Turčije, je torej zdaj dobil snubca tudi iz Švedske. AIK je po naših informacijah poslal na naslov Olimpije tudi uradno ponudbo, toda ta naj ne bi bila niti blizu številki, ki jo za Elšnika zahtevajo Ljubljančani. Pravzaprav naj bi Švedi ponudili zgolj približno polovico zahtevane vsote, torej okrog pol milijona evrov, kar je seveda premalo. Elšnik je navsezadnje za igro Olimpije neprecenljiv, s skupinskim delom konferenčne lige bi recimo zmaji v svojo blagajno pospravili okrog štiri milijone evrov. In ta dosežek bi Ljubljančani veliko lažje dosegli z Elšnikom v svojih vrstah kot brez njega. Informacijo o zanimanju Švedov smo preverili tudi pri športnem direktorju Olimpije Goranu Boromisi, ki nam je vse skupaj potrdil.

CELOTEN ČLANEK, SKUPAJ Z IZJAVAMI GORANA BOROMISE, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.