Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.06.2023 09:25:20
Deli članek:

Nekdanji zvezdnik Maribora opisal novega napadalca vijoličastih: Če bo Maribor ...

nkmaribor.com

Z nekdanjo desetico Maribora Agimom Ibraimijem smo se pogovarjali o Xhulianu Skuki, ki je v Ljudski vrt s statusom posojenega nogometaša prišel iz novopečenega francoskega prvoligaša Metza. Ibraimi je prepričan, da bo njegov nekdanji soigralec pri Dinamu iz Tirane uspešen v vijoličastem dresu, če ga bodo Štajerci znali izkoristiti.

Ko je prišel v Maribor, je 24-letni albanski napadalec Xhuliano Skuka poudaril, da se je pred prihodom o vijoličastih pogovarjal tudi z Agimom Ibraimijem. S slednjim je eno sezono delil slačilnico pri tiranskem Dinamu, Ibraimi pa ima o njem zgolj pohvalne besede. Poklicali smo ga namreč in ga poprosili, naj nam opiše novo mariborsko okrepitev, ki je sicer v tem trenutku še nekoliko na stranskem tiru, saj ni v najboljši fizični pripravljenosti. "Skuka zares ni v pravi formi, kar je razumljivo, saj že od konca aprila ni treniral z ekipo. Treniral je malo z drugo ekipo in malce individualno. Saj veste, kako je to. Ne morete se sami toliko prisiliti v resno treniranje, kot to lahko naredi tekmec, soigralec. Ne morete simulirati dvobojev in porabe v njih. Tako z njim kot z vsemi drugimi igralci smo naredili teste. Njegovi testi so bili pod ravnjo za tekmo. Lahko bi sicer igral, a v tem primeru bi tvegali poškodbo, tega pa v tem trenutku ne potrebujemo. Še teden dni bo opravljal malce močnejše treninge, načrtujem pa, da bo že na naslednji pripravljalni tekmi dobil minute," je po tekmi s sofijskim CSKA-jem dejal Damir Krznar.

Profimedia
Kaj pa o Skuki pravi Ibraimi? "On je v tem trenutku zagotovo daleč najhitrejši napadalec v slovenski ligi. Nima rad igre s hrbtom, večinoma napada globino, in če nasprotnik ne igra klasičnega bunkerja, temveč napada višje, potem je Xhuliano izjemno nevaren. Kot rečeno, je zelo hiter, ves čas išče žogo v globino. Če ga bo Maribor znal pravilno izkoristiti, bo to zanj 'top' okrepitev. V albanski ligi, ki je fizično zelo zahtevna, kjer se igra zelo čvrsto, z veliko dvoboji na telo, je zabil veliko golov. Pomembno bo, da bo Maribor izkoristil njegove prednosti, ne da bi zahteval od njega nekaj, česar nima. Ekipe, ki bodo Maribor napadle, tekme, na katerih bodo imeli vijoličasti dovolj prostora v napadu, tam bo Skuka najboljši. Lahko bi se izkazal na evropskih obračunih in na najtežjih tekmah v slovenskem prvenstvu. A znova ponavljam: Mariborčani bodo morali izkoristiti vse tisto, kar on poseduje. Ne more igrati, kot je igral recimo Marcos Tavares. Da zaustavi žogo, se obrne na eno ali drugo stran, razigrava. Tega on nima. Ko mu daš žogo v prostor ali v noge, takoj reagira. S strelom proti golu," je zelo nazorno novega mariborskega napadalca opisal Ibraimi.


CELOTEN POGOVOR Z AGIMOM IBRAIMIJEM SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.