Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
29.06.2023 08:49:54
Deli članek:

Samo v Prekmurju! Poglejte, kaj se je zgodilo na prijateljski tekmi Beltinci - Mura. Za to bi mnogi ...

Loris Cipot

Po treh letih in pol se je znova zgodil prekmurski obračun med Beltinci in Muro. Resda zgolj prijateljski, a to v navezi z delovnim dnem ni bila ovira za kuliso, za kakršno bi marsikateri prvoligaš 'ubijal'. V 'šumi' se je zbralo 1500 gledalcev, kar je vnovičen dovolj zgovoren dokaz o tem, kakšen status ima nogomet na ravnici. Dvoboj brez pretirane dinamike so s 3:2 dobili gostje iz Fazanerije.

Kaj takega je v Sloveniji (najbrž) mogoče le v Prekmurju. Prijateljski dvoboj Beltincev in Mure je postregel z zares prijetno kuliso, v 'šumo' je sredi tedna privabil kar 1500 gledalcev, toda nad videnim v prvem polčasu niso mogli biti pretirano navdušeni. Minil je namreč v umirjenem ritmu, kar za del priprav, ko so noge težke, ni nič pretirano presenetljivega, toda kljub temu so pričakovali vsaj nekoliko več dinamike. Še zlasti od murašev, ampak sprintov je bilo premalo, v takšnem načinu igranja so kanarčki kazali celo nekoliko boljšo podobo od prvoligaša. Ideja v njihovi igri je bila znova opazna, časa za boljšo izvedbo je še dovolj.

Loris Cipot


Če bi Adis Emruli že v tretji minuti kaznoval površnost v soboški obrambi, bi se dogajanje bržčas razvnelo, a se ni, in tudi zato je bilo na tribunah zaznati nekaj malega nejevolje, ko je sodnik oznanil premor za osvežitev. Nato je tekma vendarle postala nekoliko bolj živahna, najlepše priložnosti ob soočenju s Klemnom Mihelakom ni izkoristil Robert Čakš, pred odhodom na odmor pa so zadeli črno-beli. Iz prekinitve. Mihael Klepač je podal iz kota, Gaber Dobrovoljc je visoko skočil ter s strelom z glavo s pomočjo prečnika poskrbel za vodstvo gostov.
V nadaljevanju je Dejan Grabić na zelenico poslal novo enajsterico, v kateri so prevladovali predvsem mladci, kar so 'žuti' unovčili s hitrim izenačenjem, prav tako so bili uspešni po kotu – žogo je pred vrata poslal novinec Filip Kosić, na bližnji vratnici je bil na pravem mestu Vito Štrakl.
Varovanci Damjana Gajserja se s tem niso hoteli zadovoljiti, takšen pristop se jim je obrestoval z vodstvom. Robert Čakš je po hitrem prehodu v napad postoril vse, da Janu Brunu Kralju iz bližine ni bilo težko zatresti mreže. V končnici je le sledil odziv Mure za preobrat, največ zaslug za takšen scenarij ima dvakratni strelec Nikola Petković, ki je po obilo smole v prejšnji sezoni potreboval ravno to; najprej se je izkazal s prefinjenim zaključkom po podaji Lazarja Zličića, nakar je žogo za končnih 2:3 iz nekaj metrov usmeril pod prečko po preigravanju in asistenci Tilna Ščernjaviča.

Za Muro so od prve minute igrali Mihelak, Kous, Cipot, Dobrovoljc, Kuzmić, Kurtović, Brkić, Šarić, Jovićević, Klepač in Brdik, v nadaljevanju so enajsterico sestavljali Raduha, Proleta, Sadriu, Črnko, Ščernjavič, Ignjič, Zličić, Jelovica, Graj, Turudija ter Petković.

Dejan Grabić v beltinški 'šumi' ni imel na voljo popolne zasedbe, pogrešal je kar nekaj igralcev. Zaradi poškodb oziroma dejstva, da po njih še niso nared za največje napore, niso nastopili Filippo Tripi, Matic Maruško, Dardan Shabanhaxhaj, Kobie Morris, Niko Kasalo in Klemen Pucko, Samsindin Ouro pa se po obveznostih v reprezentanci Toga še ni pridružil ekipi. Če se vmes ne bo zgodilo kaj nepredvidenega, kot se je včeraj izrazil 42-letni strokovnjak na črno-beli klopi, se bo ekipi predvidoma pridružil 3. julija.

Beltinci so dvoboj začeli v postavi Zver, Štrakl, Kaučič, Dvoršak, Kokol, Rantaša, Sočić, Kosić, Zorman, Emruli in Čakš, igrali so še Moćić, Ščančar, Pavšič, Trbežnik, Leban, Kmetec in Kralj.

Loris Cipot