podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 26.06.2023 07:29:18

Trener Olimpije z mislimi v Evropi in pri novih okrepitvah: Brazilec že med zmaji, eden še na poti?

Profimedia
Nogometaši Olimpije so na avstrijskem delu priprav, kjer ima Joao Henriques na voljo popolno zasedbo, odigrali prvo prijateljsko preizkušnjo. Premagali so domačega tretjeligaša, jutri bodo merili moči s Slovanom iz Bratislave, medtem pa zeleno-belim misli vse bolj uhajajo proti začetku kvalifikacij za ligo prvakov.

Nogometaši Olimpije so se po osvojitvi naslova državnega in pokalnega prvaka hitro vrnili na treninge, časa za počitek ni. Zmaje najprej čaka evropska preizkušnja, v tem pripravljalnem obdobju pa misli trenerja Joaa Henriquesa vse bolj uhajajo k 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov.
Kakšna bo končna zasedba zmajev v prihajajoči sezoni, še ni znano, v pripravljalni bazi pa trenira tudi Brazilec. Gre za 24-letnega brazilskega napadalca Pedra Lucasa Schwaizerja. V preteklih dveh sezonah je branil barve portugalskega drugoligaša Mafre, zbral je 61 ligaških nastopov in se devetkrat vpisal med strelce, zdaj bo njegov drugi dom očitno postala slovenska prestolnica.


Očitno pa portugalski strateg razmišlja še o vsaj eni novi moči, v pripravah pa preizkuša tudi na mlajše fante. "Imeli smo priložnost videti fante, ki sicer igrajo v mlajših selekcijah. Tudi to je pomembno, saj so to igralci, ki bodo kmalu igrali v članski ekipi Olimpije. So prihodnost kluba, zanje je pomembno, da pridejo med nas in vidijo, kako poteka delo na tej ravni. Dobro je, da tudi njih potisnemo naprej in jih postavimo pred nov izziv. Zdaj je zasedba skoraj popolna. Vemo, kakšne so sposobnosti igralcev, ki so ostali v ekipi. Imajo kakovost, imajo talent. Imamo dobre posameznike na vsakem položaju, morda lahko pričakujemo še prihod enega ali dveh, da zapolnimo morebitne vrzeli. Vemo, kaj lahko s temi igralci dosežemo. Večina obrazov iz pretekle zmagovalne sezone je tukaj. Že pred prihodom sem vedel, kaj zmorejo, zdaj sem jih spoznal še bolje. Dajejo dober vtis in energijo, zato sem prepričan, da lahko ustvarimo močno ekipo," je povedal trener Olimpije.

VEČ O DOGAJANJU PRI OLIMPIJI SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: henriques, olimpija

Članki iz rubrike