Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
24.06.2023 01:36:06
Deli članek:

Tečejo solze! V Celju ne morejo verjeti, da je umrl njihov prvi mož. Nočejo! Ko je odhajal na dopust, je bil izjemno razpoložen

Na stadionu Z'dežele žalujejo.

V celjskem prvoligašu je v preteklih dneh prevladovalo zadovoljstvo. Priprave Romana Pilipčuka in njegovih fantov potekajo brez zapletov in po predvidenem programu, vodstvo kluba je poskrbelo za nekaj okrepitev, dozdajšnje prijateljske preizkušnje pa razkrivajo kakovost zasedbe. Zlasti četrtkova podoba proti zagrebški Lokomotivi je postregla s potrditvijo, da je ekipa bržčas pripravljena za velike stvari, toda le nekaj ur zatem je vse to postalo nepomembno. Vmes je posegla tragedija, ki je pretresla ves slovenski nogomet.

V 64. letu starosti je umrl predsednik kluba Miloš Rovšnik. V knežjem mestu so osupli. Ne morejo in nočejo se sprijazniti s kruto usodo in veliko izgubo, ki bo še dolgo bolela. Poslovil se je mož, ki je bil na čelu grofov od leta 2017. Z njimi je osvojil doslej edini naslov prvaka ter postavil temelje zdajšnjega organizacijskega ustroja, ki omogoča uresničevanje najbolj ambicioznih ciljev.
"To je velik šok. Ogromen! Zgodilo se je praktično čez noč. Preprosto ne morem verjeti. Ko je pred 14 dnevi odhajal na dopust, je bil izjemno razpoložen, tudi vmes sva se slišala. Komaj je čakal na prihajajoči evropski izziv. Nimam besed. Ne najdem takšnih, ki bi lahko vsaj deloma razkrile, kako se počutimo. Kako žalostni smo vsi v klubu, kako pretreseni," je s solznimi očmi dejal Zoran Podkoritnik. "To je neverjetna izguba. Neprecenljiva! Miloš je bil velik človek z velikim srcem, ki je bil klubu vedno pripravljen pomagati. Vedno na voljo. Pripravljen je bil poslušati in podpiral je vse, ki so bili tako ali drugače vpeti v delovanje NK Celje. V dobrem in slabem. Širil je pozitivno energijo. Vsako minuto na igrišču, vsako minuto v klubu bomo z njim. In on z nami. Borili se bomo zanj," je s cmokom v grlu nadaljeval poslovni direktor in pristavil, da se predvideni načrt dela ekipe ne bo spreminjal. "Moštvo ostaja v Kranjski Gori in nadaljuje priprave. Kljub tragediji, s katero smo soočeni, kljub žalosti jih ne moremo kar prekiniti. Fantje morajo trenirati. Vsi skupaj moramo naprej. Ni lahko in ne bo lahko, ampak preprosto moramo."