Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.06.2023 15:22:43
Deli članek:

Hrvati osupli: Šuler za Vipotnika zavrnil skoraj 3 milijone, zdaj bo sprejel manj kot 1,5!?

Grega Wernig

Ne vsak dan, praktično vsako uro se objavi neka nova novica v povezavi s prestopom Žana Vipotnika iz Maribora.

Prestopna saga, imenovana Žan Vipotnik in njegov odhod iz Ljudskega vrta, se še vedno vleče. Za zdaj je jasno samo to, da je slovenski reprezentančni napadalec na izhodnih vratih vijoličastega kluba in da bo skoraj zagotovo v naslednjih dneh pomahal vijoličastim v slovo, a poraja se vprašanje, kam bo odšel. 

Po naših informacijah ima Maribor zanj tri ponudbe iz najmočnejših petih lig, v boj za Vipotnika se želi znova vrniti tudi Crvena zvezda, ki bo v prihajajoči sezoni igrala v ligi prvakov

Dinamo, ki se je pojavljal kot favorit za Vipotnikov podpis, se je vmes obrnil k drugim napadalcem, hrvaški Index pa je zdaj poskrbel za zgodbo, ki zelo odmeva. Kot poroča omenjeni medij naj bi namreč športni direktor Maribora zavrnil 2,8 milijona evrov težko ponudbo Dinama, saj naj bi od Zagrebčanov zahteval kar 3,5 milijona evrov. Do tukaj vse lepo in prav. Vipotnik je mlad, je članski reprezentant, je prvi strelec slovenske lige in zagotovo najdražji izvozni artikel slovenskega klubskega nogometa. Prav je, da ga v Mariboru visoko cenijo, prav je, da so postavili visoko ceno zanj. 

A hrvaški Index presenečeno ugotavlja, da naj bi zdaj Šuler za Vipotnika sprejel ponudbo francoskega Metza, novopečenega prvoligaša, v višini okrog 1,5 milijona evrov. Hrvaški medij je v naslovu celo napisal, da naj bi Maribor prodajal svojega največjega dragulja za zgolj 1,3 milijona evrov, v članku pa potem omenjal cifro 1,5 milijona. Kakorkoli, Hrvati kar ne morejo verjeti, da bi športni direktor vijoličastih prodal slovenskega reprezentanta za tako majhen denar. Še posebej ne po tem, ko naj bi šestnajstkratni slovenski državni prvaki Dinamu zatrjevali, da imajo na mizi ponudbo v višini kar 4,5 milijona evrov.