Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.06.2023 19:53:09
Deli članek:

Vipotnik je imel priložnost, da bi zaigral v ligi prvakov, Šuler zavrnil ponudbo tega kluba!?

Grega Wernig

Kje bo svojo kariero nadaljeval Žan Vipotnik?

To je še vedno eno najbolj vročih vprašanj v slovenskem klubskem nogometu. Pojavila se je informacija, da si slovenskega reprezentanta, ki je dobil priložnost za igro tudi na tekmah s Finsko in Dansko, v svojih vrstah želijo videti pri novopečenem francoskem prvoligašu Metzu, ki naj bi za Vipotnika ponujal 1,5 milijona evrov odškodnine in bi v Ljudski vrt poslal še enega nogometaša, najverjetneje Xhuliana Skuko, ki je tako ali tako že del vijoličastih v vlogi posojenega nogometaša Metza. 

A kot nam je uspelo izvedeti naj Maribora takšna ponudba ne bi prepričala, športni direktor Marko Šuler pa bojda v tem trenutku izbira med tremi konkretnimi ponudbami klubov iz najmočnejših petih lig. Seveda ne klubov z vrha lestvice, temveč bolj klubov iz sredine oziroma drugega dela lestvice. 

Vipotnik bi tako kot vse kaže lahko svojo kariero nadaljeval v eni izmed najmočnejših evropskih lig, toda pred tedni se je pojavila tudi priložnost, da bi zaigral v elitni ligi prvakov. Za najboljšega strelca slovenskega državnega prvenstva v minuli sezoni se je namreč zelo odkrito zanimala Crvena zvezda, ki ima že zagotovljeno igranje v skupinskem delu najelitnejšega svetovnega klubskega tekmovanja. Rdeče-beli iz srbske prestolnice so v Ljudski vrt poslali tudi zelo konkretno ponudbo, ki naj bi znašala okrog 2 milijona evrov, hkrati so bili pripravljeni Mariboru ponuditi tudi bogate bonuse za igranje v ligi prvakov, prav tako pa kar 20 odstotkov od naslednje prodaje. 

Šuler je to ponudbo po naših informacijah zavrnil, češ, da je prenizka, toda zanimanje Zvezde za Vipotnika se še ni ohladilo. Rdeče-beli so sicer ravno danes predstavili svojega novega napadalca, 25-letnega Jeana-Philippa Krassoja, v minuli sezoni prvega napadalca padlega francoskega velikana St. Etienna. Krasso je prejšnjo sezono v drugi francoski ligi končal kot drugi najboljši strelec in najboljši asistent. A čeprav je Crvena zvezda dobila tako želeno okrepitev v napadu, ki jo je zelo dolgo lovila, naj bi si Srbi želeli v svojih vrstah videti še enega mlajšega napadalca.

Po koncu minule sezone sta se namreč od rdeče-belih poslovila oba osrednja napadalca, Aleksandar Pešić, ki je odšel v madžarski Ferencvaros in Marko Rakonjac, ki se je vrnil v moskovsko Lokomotivo. V tem trenutku ima torej Zvezda na voljo zgolj Krassoja za konico napada, kar je seveda premalo. Žan Vipotnik je tako vnovič postal zelo vroč kandidat za prihod na Marakano, generalni direktor Zvezdan Terzić in športni direktor Mitar Mrkela pa naj bi v Ljudski vrt kaj kmalu spet poslala uradno ponudbo za slovenskega reprezentanta. 

Odhod v Crveno zvezdo se sicer za Žana Vipotnika zdi kot idealna priložnost za nadaljnji razvoj. Z rdeče-belimi se bi seveda boril za vse lovorike v Srbiji, hkrati bi lahko okusil slast igranja v ligi prvakov, naredil bi en takšen lep medkorak med Mariborom in najboljšimi petimi ligami na svetu. Preko Crvene zvezde bi, če bi bil v Beogradu seveda uspešen, lažje prišel tudi v precej boljši klub iz najboljše lige, Maribor pa bi preko odstotkov od nadaljnje prodaje lahko za svojega najboljšega napadalca na koncu, ko seštejemo vse bonuse, v tem primeru zaslužil tudi štiri ali pet milijonov evrov. 

Bo Žan Vipotnik torej v naslednji sezoni vendarle igral v rdeče-belem dresu in v ligi prvakov? Več bo znano v prihodnjih dneh.