Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.06.2023 13:27:03
Deli članek:

Mariborčani so lahko zelo zadovoljni, Celjani pa se že zdaj držijo za glavo - srečali se bodo z nekdanjim klubom Zlatka Zahovića!

Martin Metelko

Trije slovenski predstavniki v konferenčni ligi so dobili svoje (morebitne) tekmece v. 2. krogu kvalifikacij.

Po tem, ko je Olimpija dobila svojega morebitnega tekmeca v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov, so bili na vrsti še ostali trije slovenski predstavniki - Celje, Maribor in Domžale, ki bodo nastopali v konferenčni ligi.  Mariborčani in Domžalčani bodo svojo pot začeli že v 1. krogu, medtem ko se bodo Celjani tekmovanju pridružili v drugem krogu kvalifikacij. 

Domžalčani se bodo, če bodo v 1. krogu premagali malteški Balzan, pomerili z zmagovalcem para Vaduz (Liechtenstein) in Neman Grodno (Belorusija). 

Mariborčani se bodo v 1. krogu prav tako odpravili na Malto, če bodo uspešni, se bodo pomerili z luksemburško ekipo Differdange. 

Celjanom, ki bodo tekmovanje začeli v 2. krogu, pa žreb ni bil naklonjen, saj se bodo pomerili s portugalsko Vitorio Guimaraes, nekdanjim klubom Zlatka Zahovića.

Svojega morebitnega tekmeca je dobila tudi Olimpija, in sicer v primeru, če bi izpadla že v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov. V tem primeru bi se pomerila z ekipama Tre Penne (San Marino) ali Breidablik (Islandija).

Prve tekme bodo na sporedu 26. julija, povratne pa 3. avgusta.