Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
17.06.2023 20:01:09
Deli članek:

Mariborčani so odigrali prvo prijateljsko tekmo, predstavila sta se Soudani in Skuka

Drago Wernig - TAKA

Zasedba iz Ljudskega vrta začela ritem pripravljalnih srečanj.

Vijoličasti so odigrali prvo prijateljsko tekmo po začetku priprav. Sprejeli so vabilo ob počastitvi 50-letnice kluba Limbuš Pekre, ki tekmuje v 1. ligi MNZ Maribor in je bil v pretekli sezoni tekmec zasedbe iz Ljudskega vrta v pokalnem tekmovanju. Razpletlo se je pričakovano, varovanci Damirja Krznarja so zmagali s 5:0 (4:0), a rezultat je bil tokrat vendarle potisnjen v ozadje. V opravi štajerskega ponosa sta se prvič predstavila Hilal Soudani in Xhuliano Skuka, Blaž Vrhovec je znova podoživel znane občutke.

S tremi zaporednimi goli se je uzkazal Arnel Jakupović, domačo mrežo je zgodaj načel Nemanja Mitrović, končni izid je v nadaljevanju s strelom z bele točke postavil Xhuliano Skuka.

Maribor je v prvem polčasu igral v postavi Bergsen, Milec, Mitrović, Uskoković, Žinič, Lorber, Repas, Laušić, Brnić, Soudani, Jakupović, v nadaljevanju so bili na zelenici Jug, Ferčec, Watson, Šoštarič Karič, Voglar, Vrhovec, Horvat, Dizdarević, Ishaq Rafiu, Dukarić (od 65. Skuka), Tavares. Manjkali so poškodovani Iličić, Guerrico in Pridgar, zaradi reprezentančnih obveznosti ni bilo Vipotnika, Antolina, Strajnarja ter Božičkovića, Pihler po dolgi odsotnosti še ni v tekmovalnem ritmu, Čuk pa je dobil premor po vmesni udeležbi na reprezentančni akciji in mladinskem turnirju na Zlatiboru. Začetno enajsterico gostiteljev so sestavljali Drolc, Premrov, Gabor, Mlaker, Cigrovski, Rokavec, Grandošek, Ribič, Pahernik, Kušnik in Zgrabič, igrali so še Sentič, Šmid, Grašič, Brusar, Gabor, Štorgelj, Gajšek, Pristovnik, Jelenc, Dobršek in Pavlič.

Drago Wernig - TAKA