asdhgag Svet24.si

Arso: Pred nami mini vročinski val, nato prihaja ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

kucan krsinar Reporter.si

Kučan v novem Reporter Magazinu: Čeferina bi si ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

dm
dm
37 17.06.2023 14:17:32

Zelo pomemben člen vijoličastih pred odhodom iz Ljudskega vrta! Ponudba na mizi, njega prestop zanima

Drago Wernig - TAKA
Ne zgolj v rubriki prihodi, pod Kalvarijo je vse bolj pestro tudi v rubriki odhodi. Čakamo na beli dim iz Ljudskega vrta, ki bo označil prodajo Žana Vipotnika, vijoličasti dres bi kaj lahko slekel tudi švedski branilec Max Watson in se vrnil v domovino.

Šved velja za enega najboljših nakupov Maribora v eri Marka Šulerja. Ko je januarja 2022 prišel v Ljudski vrt iz švedskega malčka Mjällbyja, nihče ni točno vedel, kaj lahko pričakuje od mirnega osrednjega branilca. A Max Watson se je takoj zasidral v začetni enajsterici vijoličastih in v mariborsko igro vnesel trdnost, mirnost, preudarnost. Ne moremo sicer reči, da so bile njegove predstave spektakularne, toda v 95 odstotkih tekem so bile dovolj dobre, da je bil vedno med bolje ocenjenimi v svoji ekipi. Watson se je izkazal kot zelo hvaležen igralec, zato ne čudi, da je nase opozoril predvsem klube iz svoje rodne države. Zanj se je zelo ogrel švedski prvoligaš Hammarby, s katerim se je Maribor pomeril (in izgubil) v kvalifikacijah za konferenčno ligo poleti 2021, torej še pred Watsonovim prihodom v Ljudski vrt. Hammarbyju v novi sezoni – Švedi sezono odigrajo v enem koledarskem letu – ne cvetijo rože. Po 13 odigranih tekmah je šele na devetem mestu prvenstvene lestvice (pri čemer ima tekmo več od prvih dveh zasledovalcev, ki za njim zaostajata eno točko oziroma dve), obramba pa je prejela že 21 golov, kar je tretji najslabši izkupiček v ligi. Jasno je torej, da Hammarby potrebuje pomoč v obrambi, in to pomoč je našel v Watsonu.
Švedski prvoligaš je pripravljen za Watsona odšteti odškodnino, 27-letni branilec je bojda zelo zainteresiran za vrnitev domov, tako da bi do prestopa lahko prišlo. Na to sta navsezadnje v zadnjih medijskih nastopih namignila tudi Šuler in Krznar. Prvi je namignil, da bo morda moral poiskati ustrezno zamenjavo za osrednjega branilca, vendar ni izpostavil imena nogometaša, ki bi lahko odšel. Drugi je razkril, da je Maribor dobil na mizo konkretni ponudbi za dva nogometaša, a prav tako ni želel govoriti o imenih. Uspelo nam je izvedeti, da naj bi bil eden od te dvojice Watson, ponudba pa naj bi bila torej Hammarbyjeva.

milec watson lv
Luka Vovk

Članki iz rubrike