sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

rb
rb
1 17.06.2023 00:47:16

Slovenski napadalec na Otoku podpisal triletno pogodbo, klub potrdil, da je prestop rekorden

Profimedia
Kariero bo nadaljeval v klubu, na klopi katerega je nekoč sedel Alex Ferguson.

Ester Sokler je unovčil odlične igre v spomladanskem delu prvenstva v dresu Radomelj, ko je bil nadvse učinkovit in tako rekoč neustavljiv za nasprotne branilce. In lahko dodamo, da jih je unovčil na spektakularen način, preizkusil se bo na Otoku. O tem se je namigovalo že nekaj časa, medtem pa je postalo tudi uradno, da bo kariero nadaljeval na škotskem prvoligaškem prizorišču, in sicer v dresu Aberdeena. S klubom, na klopi katerega je včasih sedel Alex Ferguson in ga po tretjem mestu na lestvici v preteklem prvenstvu – prvi dve sta tako ali tako rezervirani za Celtic in Rangers – v prihajajoči sezoni čakajo kvalifikacije za ligo Europa, je po uspešno opravljenih zdravniških pregledih podpisal triletno pogodbo.

"Klub se mu zahvaljuje za njegov ogromen prispevek in mu želi veliko sreče v nadaljevanju športne poti!" so ob odhodu 24-letnega napadalca sporočili Radomljani. "Zahvaljujem se klubu za priložnost in zaupanje. Na terenu sem vedno dal vse od sebe, od zdaj naprej pa bom za vedno ostal velik navijač Radomelj. Klubu želim veliko sreče v prihajajoči sezoni in da izpolni vse cilje, ki si jih je zadal," pa je sporočil novopečeni član Aberdeena, ki ga s klopi vodi Barry Robson. Trener škotskega prvoligaša je o slovenski novi moči povedal: "Je napadalec z vsemi pomembnimi lastnostmi, ki so potrebne za uspeh pri nas in omogoča dodatne napadalne možnosti za naslednjo sezono. Ustreza profilu napadalca, ki smo ga iskali. To je še en dober primer naše strategije kadrovanja, ko iščemo igralce, za katere verjamemo, da lahko pozitivno vplivajo na našo ekipo."

"Realizirali smo največji prestop v zgodovini kluba," so se ob tem pohvalili Radomljani, zaslužek bo zajeten. Skupaj z dogovorjenimi bonusi naj bi utegnili zaslužiti okrog 300 tisoč evrov, slišati je tudi informacije, da bi se morda lahko približali 400 tisočakom.

sokler aberdeen
afc.co.uk

Članki iz rubrike