pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
47 08.06.2023 06:21:37

Kronaveter po slovesu od Maribora udaril: Sramotno je, da se nisem mogel niti posloviti

alesfevzer.com
Rok Kronaveter je po slovesu od Maribora v velikem intervjuju za Ekipo SN odprl dušo.

Po štirih letih se je poslovil od Ljudskega vrta. Odšel je tiho, skozi stranska vrata. Da nanj več ne računajo, so mu povedali dan po zadnji tekmi sezone. Rok Kronaveter se tako ni poslovil ne od soigralcev ne od navijačev. Brez rož, brez zahvale, brez aplavza. To je tisto, kar izkušenega vezista najbolj boli. Z zdaj že nekdanjo številko sedem vijoličastega kluba smo se pogovarjali o njegovem času v Ljudskem vrtu, grenkem slovesu, famozni Tolićevi enajstmetrovki v finalu pokala in tudi o njegovi prihodnosti. Razkril je, da bo svojo nogometno kariero nadaljeval. Kje točno, še ne ve.

Vaša epizoda pri Mariboru se je zdaj tudi uradno končala. Ste prost igralec, na trgu dela. Kako se počutite v nenavadni vlogi?
Moram reči, da se počutim v redu. Sprijaznil sem se, da je zgodbe z Mariborom konec. Uživam na dopustu, čakam, kaj se bo zgodilo. Zagotovo bom še igral nogomet. Na kakšni ravni, bomo videli.

Vas zanima igranje za kateri manjši klub v slovenski prvi ligi? Imate morda ambicije iti še kam v tujino? Ali bi, kot mnogi drugi, svojo kariero mirno končali nekje v Avstriji, v tamkajšnjih nižjih ligah? Imate na mizi že kakšne ponudbe?
Zelo odvisno od ponudbe. Od tega, kakšno vlogo bi mi kdo ponudil. Moral bi se odkrito pogovoriti, da vidim, kaj mi kdo ponuja. Bomo videli. Nikdar ne veš, kaj bo, toda bolj se nagibam k temu, da bi šel iz Slovenije. Glede na svoja leta veliko ponudb iz tujine ne pričakujem. Razmišljam o tem, da bi kot veliko mojih predhodnikov igral nogomet v avstrijskih nižjih ligah. Nikdar pa ne veš, morda se ponudi še kakšna zanimiva možnost. Kot sem dejal, nogomet še želim igrati nekaj časa, po koncu pa bi tudi rad ostal v njem. Menim, da sem si pridobil veliko znanja v karieri. Naredil bom trenersko licenco. Bomo videli, kam me bo pot ponesla.

Ves drugi del sezone se je govorilo, da boste z Mariborom podaljšali pogodbo. Javno sta o tem, da vas želita zadržati v svojih vrstah, navsezadnje govorila tudi športni direktor Marko Šuler in predvsem trener Damir Krznar. Ste bili presenečeni, da po vsem tem niste dobili ponudbe za podaljšanje sodelovanja?
Najbolj presenečen sem bil nad tem, na kakšen način oziroma kdaj sem izvedel, da ne bomo podaljšali pogodbe. Kot ste omenili, ves čas se je govorilo o tem, da bom dobil novo pogodbo. Tudi s trenerjem sem se večkrat pogovarjal, da me še vedno želi v ekipi. Da je to večkrat omenil športnemu direktorju. S Šulerjem se veliko o tem nisva pogovarjala. Sem pa to, da ne bom več del Maribora, izvedel dan po zadnji tekmi. Poklical me je k sebi v pisarno in mi povedal novico. To me je presenetilo. Po štirih letih, ki sem jih preživel tukaj, je sramotno, da se nisem mogel niti posloviti od navijačev, družine, prijateljev. Nihče ni vedel, da je to moja zadnja tekma v dresu Maribora. Od nekoga, ki ima za seboj solidno kariero in ima status v ekipi, se ne posloviš na tak način.

VELIKI INTERVJU Z ROKOM KRONAVETROM NA KAR TREH STRANEH SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI. 

Značke: kronaveter, maribor

Članki iz rubrike