Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 07.06.2023 14:37:06

Prosinečki spet na veliki sceni!! Po slovesu od Olimpije bo zdaj prevzel ...

Martin Metelko
Legendarni hrvaški nogometni strokovnjak Robert Prosinečki, tudi nekdanji igralec in trener ljubljanske Olimpije, ima novega delodajalca.

Prosinečki je postal trener novega hrvaškega prvoligaša Rudeša, je sporočil klub. Rudeš se sicer po štirih letih vrača v hrvaško elito.


Prosinečki, ki se je moral lani poleti posloviti od Olimpije, doslej pa ni delal kot trener, bo na klopi Rudeša nasledil Davora Mladino, ki mu je potekla pogodba.

Mladina je klub vodil od novembra, na 23 tekmah je zabeležil 14 zmag, šest remijev in tri poraze, ekipa je pod njegovim vodstvom zasedla prvo mesto v drugi ligi.

Prosinečki bo prvič v trenerski karieri vodil hrvaški klub, pred tem je bil trener Crvene zvezde, Kayserisporja, reprezentance Azerbajdžana in BiH, Denizlisporja in Olimpije.

"Čeprav sem izjavil, da si ne želim delati v hrvaškem nogometu, sem se premislil in sprejel izziv. Rad imam take izzive, verjamem, da bom igrali kakovosten nogomet. Ne bomo veliko govorili, ampak že od prvega dneva v delo krenili s polno močjo," je ob podpisu dejal nekdanji hrvaški reprezentant in igralec Crvene zvezde, s katero je osvojil naslov evropskega prvaka, Real Madrida in Barcelone.

Značke: nogomet, hrvaška, trener

Članki iz rubrike