soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

382806463_710305964463822_8546834431065828572_n Svet24.si

Foto: Janko pridelal najtežjo in najlepšo bučo,...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

ana nikolić Odkrito.si

Pretresljivi posnetki znane pevke

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

nu
nu
29 07.06.2023 21:20:12

Messi zatresel svet! Pojasnil je, zakaj se ne vrača v Barco in odhaja v ZDA!

Profimedia
Lionel Messi je potrdil, da se seli v Miami.

"Ne bom se vrnil k Barci, odhajam v Miami", je danes po številnih naznanilih, da se seli v ZDA, nato za Diario Sport in Mundo Deportivo potrdil Argentinec.

Dodal je, da se je imel namen vrniti k katalonskemu velikanu, toda ... "Res sem si želel tega, bil sem zelo vesel te možnosti, toda, na drugi strani po tem, kar sem izkusil, po tem, kako sem odšel, se še enkrat nisem želel znajti v isti situaciji: da bi spet čakal, kaj se bo zgodilo, da bi mojo prihodnost prepustil v rokah nekoga drugega," je pojasnil Lionel.

Prav tako se ni hotel vrniti na račun soigralcev, zaradi njega bi jih moralo kar nekaj zapustiti Barcelono.

"Odločitev sem želel sprejeti sam. Mislil sem le nase, na mojo družino. Slišal sem, da je laliga potrfdila, da bi se lahko vrnil, a je bilo tu še veliko drugih stvari. Slišal sem, da bi morali odpustiti nekaj igralcev, ostalim pa znižati plače in iskreno, tega nisem želel še enkrat doživeti. Veliko stvari so me že obtožili v mojem času pri Barceloni, ki niso bile resnične, in od tega sem bil utrujen. Nisem želel to še enkrat doživeti," je razložil.

Glavni razlog odhoda v ZDA pa je mir. Mirno življenje z družino. "Trenutno se želim veliko več ukvarjati in uživati z družino. V zadnjih dveh letih smo kot družina živeli slabo, nisem užival v tem. Mesec, v katerem sem osvojil naslov svetovnega prvaka je bil spektakularen, a če tega odvzamem, je bil ta čas zame izredno naporen. Spet se hočem najti, hočem uživati, uživati z družino, z otroki, iz dneva v dan. Zato sem tudi dolgo časa razmišljal o vrnitvi k Barci," je še zaključil Argentinec.

Messi je sedemkratni dobitnik zlate žoge in pričakovati je, da si bo individualno priznanje prislužil še enkrat, potem ko je decembra 2022 Argentino popeljal do naslova svetovnih prvakov na svetovnem prvenstvu v Katarju.

Nogometni svet je nestrpno pričakoval Messijevo odločitev, potem ko je PSG ta teden potrdil, da bo pariški klub zapustil igralec, ki ga mnogi štejejo za najboljšega v zgodovini nogometa.

Romantično sanjarjenje o vrnitvi v Barcelono in obeti o osupljivem bogastvu v Savdski Arabiji so padli v vodo, ko se je Messi odločil pridružiti ligi MLS.

K tej odločitvi naj bi prispevali tudi ključni sponzorji severnoameriške profesionalne lige o dodatnih zaslužkih in delitvi dobička, kar so Messiju zagotovili pri velikanu športne opreme Adidasu in Apple TV, ki imata v lasti pravice domačega prenosa lige.

Značke: messi, miami

Članki iz rubrike