nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 07.06.2023 05:55:35

Kateri nasprotniki čakajo Maribor in Olimpijo v evropskih tekmovanjih?! Zdaj je vse jasno!

alesfevzer.com
Slovenski klubi čakajo na nasprotnike v evropskih tekmovanjih.

Čeprav se je sezona za nogometaše v Prvi ligi Telemach šele dobro končala, pa bodo klubi zelo kmalu spet zagnali motorje in se začeli pripravljati na novo sezono in na igranje v evropskih pokalih. Slovenijo bodo v Evropi zastopali štirje klubi, in sicer Olimpija, Celje, Maribor in Domžale. 

Olimpija, ki bo zaigrala v kvalifikacijah za ligo prvakov in bo imela v prvem krogu status nosilca, a kljub temu bo v žrebu, ki bo potekal 20. junija v Nyonu, kar nekaj zahtevnih tekmecev, ob ugodnem žrebu pa Ljubljančani tokrat res ne bi smeli imeti težav na prvi oviri. Možni nasprotniki Olimpije so namreč: Lincoln Red Imps (Gibraltar), KI (Ferski otoki), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Rakow (Poljska), Partizani (Albanija), BK Häcken (Švedska), Farul (Romunija), Valmiera (Latvija), Ballkani (Kosovo), Larne (Severna Irska), Urartu (Armenija), Hamrun Spartans (Malta), Swift Hesperange (Luksemburg), Struga (Severna Makedonija in zmagovalec predkroga, v katerem bodo nastopili Budućnost (Črna gora), Breidablik (Islandij), Tre Penne (San Marino) in Atletic Club d’Escaldes (Andora).

Tudi Mariborčani in Domžalčani, ki začenjajo v prvem krogu konferenčne lige, bodo imeli status nosilca, med možnimi nasprotniki so tako predstavniki Albanije (FK Tirana, Vllaznia, Egnatia), Slovaške (MSK Žilina), Gruzije (Torpedo Kutaisi, Dila Gori), Islandije (Vikingur Reykjavik, KA Akureyri), Irske (St. Patrick’s Athletic, Derry City), Ferskih otokov (Vikingur), Makedonije (Makedonija GjP), Litve (FK Panevezys, FC Hegelmann), Finske (Honka Espoo, Haka Valkeakoski), Bosne in Hercegovine (Željezničar), Malte (Balzan FC, Birkirkara), Moldavije (Zimbru), Kosova (SC Gjilani, KF Dukagjini), Severne Irske (Glentoran), Estonije (Trans Narva), Belorusije (Isloch Minsk Raion), Walesa (Penybont, Haverfordwest County), Črne gore (Arsenal Tivat), Gibraltarja (FCB Magpies) in San Marina (Virtus, Cosmos).

Celjani bodo svojo evropsko pot začeli v drugem krogu kvalifikacij za konferenčn ligo in ne bodo nosilci, zato jih čaka izjemno težko delo, saj so med možnimi nasprotniki klubu kot so Rijeka, Fenerbahče, Apoel, Club Brugge ...

Članki iz rubrike