Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.04.2023 11:22:56
Deli članek:

Ne boste verjeli, kaj je dan po izgubljenem derbiju delal vratar Maribora! Zelenim je podaril ... (foto)

alesfevzer.com

Ažbe Jug je po večnem derbiju opravil prav poseben obisk.

Vratar Maribora Ažbe Jug se je med večnim derbijem znašel v središču pozornosti. Ne le zaradi dveh zadetkov, ki jih je prejel, temveč tudi zaradi dogajanja v 78. minuti tekme, ko mu je navijač Olimpije želel na silo nadeti šal Ljubljančanov, Jug pa je nato ta šal zbrcal z igrišča. 

Dan kasneje pa se je Jug mudil v prav posebni družbi in tudi poziral z zelenim šalom. A navijači Maribora si lahko oddahnete, ni zeleni šal velikih rivalov, temveč šal kluba NK Pohorje, kjer je Jug tudi začel svojo nogometno pot, hkrati pa je svoj nekdanji klub obdaril z opremo, ki jim bo prišla še tako prav. 

"Danes je bilo na našem stadionu spet pestro. Na lep pomladni popoldan so vse selekcije pridno trenirale. Obiskal nas je Ažbe Jug, katerega gotovo ni potrebno predstavljati. Svojo kariero je začel prav v Rušah pri NK Pohorje. Svojo nogometno pot je nadaljeval v mladinski selekciji NK Maribora. Kasneje je bil član številnih renomiranih evropskih klubov kot so Sporting, Bordeaux, Fortuna Sittard. Leta 2020 se je ponovno vrnil v Maribor. Pri NK Pohorje smo zelo veseli, da smo z njim obdržali stik. Na stadionu v Rušah je vedno dobrodošel. Celoten klub NK Pohorje in predvsem mladinska ekipa se Ažbetu zahvaljuje za opremo s katero jih je obdaril," so zapisali na Instagram strani kluba. 

Instagram