Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.04.2023 19:14:29
Deli članek:

Pri Gorici je Edoarda Rejo nasledil Agron Šalja, tole pa je bil drugi kandidat za novega trenerja!

Jurij Kodrun

Nogometašem Gorice gori pod nogami.

Po veliki zmagi nad neposrednim konkurentom Taborom so štirikratni prvaki nanizali štiri zaporedne poraze. Zadnji pa je bil usoden za trenerja Edoarda Rejo, ki se tako po dobrem mesecu poslavlja od klopi novogoriškega kluba. Skupaj z njim sta odšla tudi pomočnika Sergio Porrini in Luigi Febbrari.

Sedeminsedemdesetletni strokovnjak slovenskih korenin se je pred popoldanskim treningom prišel posloviti od igralcev, nato pa je sledila prva vadba pod vodstvom Agrona Šalje.

Po naših informacijah je bil poleg bivšega trenerja Celja v ožjem izboru za izpraznjeno delovno mesto tudi Miran Srebrnič. Toda v klubu so se raje odločili, da bodo obstanek poskušali zagotoviti z novim obrazom, ki s sabo prinaša tudi novo energijo. Seveda ostaja vprašanje, ali bi se bil Srebrnič pripravljen vrniti ...

Šalja je pred zahtevno nalogo, saj je do konca ostalo še pet krogov, težko pa je verjeti, da bi se Gorica na lestvici lahko povzpela višje od devetega mesta, ki prinaša dodatni tekmi za popolnitel lige. Resno pa ji grozi tudi neposreden izpad v nižji rang tekmovanja, saj ima deseti Tabor enako število točk. Končnica sezone bo v slovenskem Las Vegasu zelo napeta.