blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

nu
nu
1 14.04.2023 09:22:02

Ne samo na tekmah, ampak tudi na treningih! Olimpija pred večnim derbijem v velikih težavah ...

alesfevzer.com
Olimpija ima v zadnjem obdobju težave z učinkovitostjo.

Olimpijo v zadnjem obdobju pesti velika težava, neučinkovitost je tista, ki že nekaj časa krade spanec španskemu trenerju Olimpije Albertu Rieri.

Zdi se, da prvič lahko govorimo o resni strelski krizi, pred nedeljskim večnim derbijem z Mariborom pa je to vsekakor slaba popotnica za zmaje.



Dejstvo je, da so v nogometu za zmago potrebni zadetki, teh pa Olimpija ne zabija kot po tekočem traku. V prejšnjem krogu je izgubila proti Bravu z 0:1, še pred tem je v slovenskem pokalu šele po enajstmetrovkah strla odpor Celja. Redni del in podaljšek se je končal z 0:0.

Očitno zmaji tovrstnih težav nimajo zgolj na tekmah, trener Riera je razkril, da je to težava tudi na treningih. "Če ne dosegamo zadetkov na treningih, potem je nemogoče, da nam bo to uspevalo na tekmah. To je bilo eno mojih glavnih sporočil pred tekmo z Bravom. Veliko delamo na zaključkih, ker moramo biti v tem preprosto boljši. Smo ekipa, ki uživa v nadzoru igre, a na koncu vedno pridemo do tega, da je treba ta nadzor tudi kronati z zadetki. In to je naša očitna pomanjkljivost. Ne pravim, da je to izključno naloga napadalcev; vidimo, kako pomembna sta Mario Kvesić in Svit Sešlar, ki napadata iz druge linije. Potrebujemo tudi njune zadetke. Hkrati je jasno, da imamo težavo na položaju osrednjega napadalca," se tega problema še kako dobro zaveda Riera. Bo na derbiju v Stožicah poskrbel za kakšno presenečenje?

Značke: riera, olimpija, maribor

Članki iz rubrike