Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.04.2023 22:16:41
Deli članek:

Hrvaški nogomet pretresla tragedija! Komaj 15-letni nogometaš med tekmo doživel zastoj srca!

vszi

Vzrok smrti bo dokončno potrdila obdukcija.

Hrvaška nogometna družina je zavita v črno. Po zastoju srca, ki ga je doživel v sredo, med tekmo kadetske druge lige, je umrl komaj 15-letni Martin Filipčić.

Mladega nogometaša kadetske ekipe NK Samobor je sredi drugega polčasa obšla slabost, glavni sodnik ga je zato napotil na klop, kjer se je 15-letnik zgrudil in nehal dihati. Klubski fizioterapevti so nemudoma pričeli z oživljanjem, Filipčić je znova zadihal, reševalno vozilo pa ga je nato odpeljalo v zagrebško bolnišnico. Četrtkovo jutro je prineslo tragično novico. Vzrok smrti bo dokončno potrdila obdukcija. "Mirno spi, naš angel," so zapisali pri NK Samobor, oglasila pa se je tudi Hrvaška nogometna zveza, ki družini in vsem bližnjim izreka iskreno sožalje.

"Že zjutraj je rekel, da je slabo spal. Bilo mu je slabo, ni imel apetita. Pred tekmo ga je bolela glava, bil je nervozen in spraševal me je, če imam kaj proti glavobolu. Vse to smo pripisali slabemu vremenu in šolskim obveznostim, zaradi katerih smo v tem delu leta pod stresom. Martin je bil zdrav fant, v odlični kondiciji. Vsak bi ga želel imeti v svoji ekipi, verjemite mi," je hrvaškim medijem razlagal eden od njegovih prijateljev.