andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
0 01.04.2023 22:21:07

Dovolj za rumene je bilo, da so gostje videli rdeče

Martin Metelko
Nogometaši Kopra so v 29. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo.

Koper - Bravo 1:0 (1:0)
Koper - Stadion Bonifika, sodniki: Bubek, Žunič, Mikača.
Strelec: 1:0 Novoselec (26.).
Koper: Golubović, Pavlović, Novoselec, Mittendorfer, Palčič, Correia, Krajinović, Milovanović (od 69. Vešner Tičić), Kambič (od 68. Ochieng), Požeg Vancaš (od 90+2. Koderman), Kotnik (od 79. Edomwonyi).
Bravo: Orbanić, Kavčič, Katinić, Jakšić, Španring (od 80. Trontelj), Flakus Bosilj, Svetlin (od 86. Hribar), Trdin (od 66. Kurež), Kramarič, Kurtović, Štor (od 66. Bušnja).
Rumeni kartoni: Kambič, Correia, Milovanović; Flakus Bosilj.
Rdeči karton: Flakus Bosilj (34.).

Koprčani so dosegli tretjo zaporedno zmago. Ivan Novoselec je bil edini strelec na tekmi, na kateri je imel Koper bolj ali manj vse v svojih rokah, predvsem po izključitvi Davida Flakusa Bosilja. Primorci so se tretjeuvrščenemu Celju približali na dve točki.

Bravo, ki je s sedmimi točkami najslabša ekipa, kar zadeva igranje v gosteh, pa ostaja pri 27 točkah na sedmem mestu. Ima toliko točk kot osmouvrščene Radomlje ter pet več od Gorice in sedem od Tabora.



Dvoboj v Kopru v uvodnih 20 minutah ni ponudil posebej razburljive predstave, v 25. minuti pa je moral prvič resno posredovati Matija Orbanić po strelu Andreja Kotnika z glavo.

Že v naslednji minuti so Primorci povedli, ko je po kotu z leve strani z glavo zadel Ivan Novoselec. Po še eni koprski priložnosti bi Bravo v 32. minuti lahko izenačil, vendar je Tamar Svetlin zadel vratnico.

Potem ko je Luka Kambič malce zatem opozoril nase z novo zapravljeno priložnostjo za Koper, pa je v 34. minuti David Flakus Bosilj dobil drugi rumeni karton in moral iz igre.

Tako je Bravo na igrišču ostal le z deseterico, Koper je prišel do še večje terenske premoči, a je ni unovčil za povišanje prednosti. Tudi prvih 20 minut drugega dela je bilo namreč bolj ali manj skromnih, kar zadeva priložnosti, je pa v 72. minuti zadel Wilkins Ochieng, vendar iz prepovedanega položaja.

Bravo domačega vratarja ni niti enkrat resno ogrozil, Koper pa je tekmo brez pretresov pripeljal do zanj srečnega konca.

Koper bo v 30. krogu prihodnjo soboto gostoval v Mariboru, Bravo pa bo dva dni pozneje gostil Olimpijo.

Članki iz rubrike