hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 01.04.2023 19:49:05

Uh, v kakšni formi je Vipi! Sam je razbil Gorico! Kaj si je zapisal oglednik Dinama? Cena? 5 milijonov? (video)

Grega Wernig
Nogometaši Gorice so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru.

Gorica - Maribor 0:3 (0:1)
Nova Gorica - Športni park, sodniki: Matoša, Kasapović, Švarc.
Strelec: 0:1 Vipotnik (14.), 0:2 Vipotnik (59.), 0:3 Vipotnik (62.).
Gorica: Dajčar, Širok, Cerovec (od 45. Ankrah), Mevlja, Petrović (od 46. Juncaj), Brekalo, Hrka, Baruca, Stankovski (od 64. Krajnc), Karrica (od 64. M. Iličić), Kolobarić (od 80. Velikonja).
Maribor: Jug, Milec, Watson, Šoštarič Karič, Guerrico, Laušić (od 73. Kronaveter), Repas, Božić (od 67. Antolin), Tolić (od 73. Rafiu), Brnić (od 84. Božičković), Vipotnik (od 73. Sirk).
Rumeni kartoni: Baruca, Širok, Stankovski; Tolić.
Rdeči karton: /.

Gorica, ki je igrala brez kaznovanih Tina Agića in Jana Andrejašiča, ob koncu prvega polčasa pa se je poškodoval še Denis Cerovec, je naletela na novo previsoko oviro. Maribor je na krilih Žana Vipotnika, ki je dosegel "hat-trick", dosegel zanesljivo in zasluženo zmago. Ta ga je na drugem mestu znova za tri točke oddaljila od tretjeuvrščenega Celja.

Za vodilno Olimpijo pa Maribor, pri katerem zaradi bolezni in poškodbe ni bilo v kadru Nemanje Mitrovića in Arnela Jakupovića, zaostaja za 12 točk ob tekmi več. Gorica je predzadnja, za osmouvrščenimi Radomljami zaostaja za pet točk.



Po dokaj mirnem začetku je v 14. minuti prvi strelec lige in novopečeni reprezentant Žan Vipotnik dosegel svoj 15. gol sezone. Po podaji Ivana Brnića z leve strani na drugi vratnici sicer ni najbolje streljal, toda dovolj dobro, da si je goriški vratar Matevž Dajčar žogo praktično sam spravil čez golovo črto.

Približno deset minut pozneje je sodnik Martin Matoša po ogledu posnetka dosodil najstrožjo kazen za Maribor po igranju z roko Matije Široka po Vipotnikovem strelu z glavo, z bele pike je streljal Marko Tolić, vendar je to opravil slabo oziroma je Dajčar dobro reagiral in strel obranil. Tudi pozneje so Štajerci prevladovali (Gorica v prvem polčasu ni streljala niti enkrat), a niso bili posebej nevarni, le v 42. in 43. minuti sta zagrozila Brnić in Tolić, a sta oba zgrešila cilj.

V uvodu drugega polčasa so gosti zadeli, a so sodniki po dolgem preverjanju na koncu dosodili prepovedan položaj. Spet pa je Maribor prevladoval in prednost podvojil v 59. minuti, ko je Vipotnik stekel za goriško obrambo proti vratarju Dajčarju in ga ugnal z diagonalnim strelom z desne strani.

Vroči strelec Maribora je svojemu nekdanjemu klubu iz Nove Gorice v 62. minuti zabil še tretji gol na tekmi, takrat je za svoj 17. gol sezone vnovič unovčil Brnićevo podajo z leve strani. Vipotnik je imel še poseben razlog za čim boljšo igro, saj je bil na tekmi tudi nov član uprave zagrebškega Dinama Dario Šimić. In Vipi se je res izkazal, tako, da je njegova cena zagotovo še narasla in bi utegnila znašati že več kot pet milijonov evrov.  

Mariborčani, pri katerih tokrat ni igral Josip Iličić, ki je imel v premoru nekaj težav s poškodbo in je izpustil nekaj treningov, so nato le še nadzorovali potek tekme proti tokrat brezzobim Primorcem. Malce pred koncem je Dajčar preprečil še višji poraz, ko je obranil strel Luke Božičkovića, Rok Kronaveter pa je malce pozneje zgrešil z volejem.

Gorica bo v 30. krogu prihodnjo soboto gostovala pri Radomljah, Maribor pa bo gostil Koper.

Članki iz rubrike