Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 31.03.2023 11:39:13

Noro, kaj je Krznar naredil vročemu Vipotniku pred reprezentančno akcijo, to morate videti vsi!

Grega Wernig
Slovenski klubi so vstopili v zaključek aktualne sezone. Reprezentančnih premorov ne bo več, do 20. maja, ko je na sporedu zadnji krog, bodo vsi prvoligaši odigrali še osem prvenstvenih tekem. Pri Mariboru upajo, da jih do konca sezone čaka še enajst obračunov. Ob osmih prvenstvenih še trije pokalni; najprej četrtfinalni s Primorjem, nato še polfinale in finale. S trenerjem Damirjem Krznarjem smo na uradni novinarski konferenci pred tekmo z Gorico manj govorili o prihajajočem obračunu z vrtnicami, več pa o celotnem dogajanju do konca sezone.

"Za nami je premor, ki ga je pač treba sprejeti in iz njega poskušati izvleči najboljše. Mi smo zbirali fizično energijo za zaključek prvenstva. Za zadnji sprint, osem prvenstvenih tekem in, verjamemo, tri v pokalu. Načrt treningov smo opravili v celoti, lahko smo zadovoljni z zavzetostjo ekipe," je v nagovoru prisotnim novinarjem svoje misli o opravljenem v zadnjih dneh, ko so klubi počivali in so bile v ospredju državne izbrane vrste, povedal hrvaški strateg.

"Med reprezentančnim premorom smo odigrali tudi prijateljsko tekmo z Lokomotivo, ki je bila dobra, hkrati pa smo odkrili določene pomanjkljivosti, ki jih zdaj poskušamo popraviti. Verjamem, da bomo Gorico pričakali pripravljeni. Gre za zelo neugodnega tekmeca, ki je v zadnjih štirih tekmah v približno podobnem ritmu kot mi, morda celo malce bolj učinkovitem. Ekipa ima svoje težave, bori za obstanek, zato bo v tekmo zagotovo šla z dodatno mero energije. Toda tudi mi se borimo za položaje, ki vodijo v Evropo. Verjamem, da je pred nami dobra, zanimiva tekma, v kateri bomo, upam, mi tisti, ki bomo učinkovitejši. Od reprezentantov so se vsi vrnili razen Denisa Alijagića, ki smo mu dali dodaten dan odmora, ker je moral priti nazaj iz Češke. Vipotnik je imel manjše težave, ima manjšo poškodbo gležnja, toda s tem ne bo nikakršnih težav. Dva dni smo malo varčevali z njim, zdaj pa je že v polnem trenažnem procesu," je dodal Krznar.

Želel sem, da stisne zobe


Hrvaški strokovnjak si je v zadnjih dneh ogledal kar nekaj tekem. Predvsem tistih slovenskih reprezentanc, od članske, U-21 do mladinske. V vseh so namreč imeli njegovi varovanci pomembne vloge. Najpomembnejšo, jasno, Žan Vipotnik v članski izbrani vrsti Slovenije. Najboljši mariborski strelec je vknjižil prva dva reprezentančna nastopa, na debiju s Kazahstanom prinesel zmago s sijajnim zaključkom, na tekmi s San Marinom pa dodal svojo prvo asistenco v članski slovenski izbrani vrsti.

Zanimivo, kot je razkril Damir Krznar, je imel Vipotnik pred tekmo s Sanmarinci težave z gležnjem. A če ste morda pričakovali, da je Hrvat svojemu varovancu naročil, naj tekmo s San Marinom preskoči, da ga morda ne bi izgubil za zaključek klubske sezone, ste se zmotili. Krznar je namreč svojega igralca spodbujal, naj vendarle stisne zobe in zaigra tudi v Ljubljani. "Zelo sem zadovoljen z nastopi Vipotnika, še posebej na prvi tekmi, ki jo je odločil. Zelo sem zadovoljen z njegovo željo, voljo, da nastopi tudi na drugi tekmi, čeprav je imel manjšo poškodbo. Nekdo bolj izkušen, bolj moder, bi morda vse skupaj preskočil. Jaz sem ga spodbujal, želel sem, da stisne zobe, ker mora izkoristiti vsako priložnost, ki jo dobi. Imeli smo zagotovilo zdravnika, da se ne more zgoditi nič dramatičnega. Vesel sem, da je nastopil tudi na drugi tekmi. To govori o njegovi mentaliteti in želji, da doseže več. To napadalci potrebujejo. Vsak napadalec mora biti do neke mere egoist, imeti rad sebe, želeti več. Njemu to celo malce manjka, vendar verjamem, da bo z izkušnjami to pridobil, v pozitivnem smislu," je razložil Krznar, ki se še kako dobro zaveda, da je Žan Vipotnik zelo vroč in da je reprezentančni oder najboljša možna izložba.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: maribor, krznar

Članki iz rubrike