reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Ekipa SN
Ekipa SN
1 31.03.2023 10:43:20

Nemci vračajo udarec Olimpiji! Vodstvo Kölna Olimpijo obtožuje, da laže: Na srečo imamo to tudi ...

Martin Metelko
Pri 1. FC Köln, nemškem bundesligašu, vlada preplah zaradi kazni, ki jim jo je naložila Fifa, da zaradi nepravilnosti pri transferju nekdanjega mladinca Olimpije Jake Čubra Potočnika ne smejo kupovati igralcev v naslednjih dveh prestopnih rokih.

V nogometni javnosti je precej odmeval primer mladega igralca Olimpije Jake Čubra Potočnika, o čemer si lahko več preberete v zgornji povezavi. Ljubljančani so se pritožili na Fifo, ki je bundesligašu Kölnu naložila kazen ostro kazen.

Za kölnski časopis Kölner Stadt-Anzeiger je podpredsednik NK Olimpija Dr. Christian Dollinger, münchenski odvetnik, odgovoril na določena vprašanja in jasno povedal, kakšno je stališče kluba. Tudi zakaj je Olimpija sprožila na Fifi spor proti igralcu in nemškemu klubu. "Iz različnih vzrokov. Ker smo imeli veljavno pogodbo z igralcem Jako Čubrom Potočnikom, ker je bila s tem prestopom storjena škoda našemu klubu in ker kljub našim večkratnim poskusom dogovor z 1. FC Köln ni bil mogoč. Moje mnenje pa je tudi, da smo bili odgovorni za takrat 16-letnega mladeniča, ki so ga iztrgali iz domačega okolja in poslali v tujino," je v pogovoru za nemški časopis med drugim dejal podpredsednik Olimpije.

Direktor Kölna Olimpijo obtožuje, da laže


No, na besede Dollingerja se je odzval tudi direktor 1. FC Köln Christian Keller: "Z našega vidika nam je Fifa naložila popolnoma absurdno kazen, brez vsakršne podlage. V najkrajšem času bomo vložili pritožbo in poskrbeli za to, da bo kazen umaknjena. Z našega stališča je taka odločitev Fife popolna farsa. Odločitev, da nam prepove registracijo novih igralcev, je popolnoma nerazumljiva."

Dollinger je v pogovoru povedal, da so se s Kellerjem sestali julija 2022. Toda direktor nemškega kluba to zanika. "Najprej se je treba vprašati, ali je do tega sestanka res prišlo ali pa nekdo govori veliko 'sranje'. Sestali smo se 30. avgusta 2022. Sestanek ni bil julija. Sestal sem se s predstavnikoma Olimpije Deliusom in Dollingerjem. Sestanek je trajal uro in pol. Po tem smo se obema gostoma zahvalili za lep pogovor. Od našega kluba sta dobila ponudbo, da bi stvar rešili v miru. Našo ponudbo so v Ljubljani zavrnili in vložili tožbo na Fifo. To je vsa resnica. Vse preostalo je čista neumnost. Na srečo imamo to tudi pisno dokumentirano," je svojo plat resnice povedal Keller in ponudba nemškega kluba naj bi bila precej boljša, kot jo je Olimpija zdaj dobila prek Fife.

"Zdaj naj bi dobili nekaj več kot 50.000 evrov, a jih ne bodo dobili. Kar smo ponudili mi, je bilo precej višji znesek. Oni pa so zahtevali povsem nerealen znesek. Igralec je imel v pogodbi z Ljubljančani izstopno klavzulo. Klubu sem ponudil ta denar in dodatek za usposabljanje. To bi bilo zanje veliko boljše," je dejal Keller.

Značke: nemčija, olimpija, koln

Članki iz rubrike