stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 29.03.2023 10:48:56

Predstava, ki bo dala misliti Rieri?! Zmaj blestel v reprezentanci in pokazal, da je več kot le branilec!

alesfevzer.com
Veliko nosilcev igre pri Olimpiji se je pred zaključnim potrjevanjem državnega naslova posvetilo reprezentančnim obveznostim. Pred vrnitvijo v zmajevo gnezdo je nase opozoril Juan Pascal Estrada, ki se je v dresu mlade avstrijske reprezentance podpisal pod dva zadetka, čeprav je igral na položaju osrednjega branilca.

Eden tistih, ki so pod taktirko Alberta Riera pridobili največ samozavesti. Juan Pascal Estrada je Ljubljančane okrepil lansko poletje, tik pred začetkom prvenstva in hkrati ravno po famoznih logističnih težavah gostovanja na jugozahodu Luksemburga. V času, ko medijske objave niso bile prioriteta – v tistih julijskih dneh je kadrovski cunami odnesel tudi službo za stike z javnostjo –, je registracijski zapisnik Nogometne zveze Slovenije razkril, da so Ljubljančani ob Davidu Sualeheju registrirali še enega novinca. Osma poletna okrepitev zmajev je postal 20-letni osrednji branilec, ki je nazadnje igral v mlajših selekcijah angleškega Wolverhamptona. Avstrijec je prišel brez odškodnine, 17 minut je dobil že v uvodnem krogu sezone, ko so zmaji v praznih Stožicah ob vseh težavah precej presenetljivo ugnali Muro.

V naslednjih tednih je Albert Riera mlademu avstrijskemu reprezentantu ponujal le drobtinice; pomagal je pri pogosti rotaciji osrednjih branilcev, občasno pa je na položaju zadnjega vezista razbremenil odličnega Agustina Doffa. Že v zaključku jesenskega dela prvenstva je Majorčan vse bolj zaupal 21-letnemu nogometašu, z začetkom spomladanskega dela pa se je (ob nekaj poškodbah, ki so razredčile konkurenco) Estrada zasidral v udarni enajsterici zeleno-belih. Na trenutke je očitno, da gre še vedno za razmeroma neizkušenega nogometaša; na položaju osrednjega branilca je to lahko hitro usodno. Po drugi strani je očitno, da njegova samozavest raste, in to je prenesel tudi v reprezentančni dres.



V zadnjem tednu se je tako znova pridružil mladi izbrani vrsti Avstrije, ki jo vodi Werner Gregoritsch, oče članskega reprezentanta Michaela Gregoritcscha, ki je Avstriji v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo ravno v torek priigral pomembno zmago nad Estonijo. Avstrijski mladi upi so v zadnjih dneh odigrali dve prijateljski tekmi; najprej so brez zadetkov remizirali s Poljaki, v ponedeljek pa so visoko premagali vrstnike iz Moldavije. Obračun v turški Antalyi – tam je bila v teh dneh na pripravah tudi slovenska mlada reprezentanca – se je končal s 4:0, vse štiri zadetke pa sta dosegla dva nogometaša; napadalec Rieda Christoph Lang in branilec Olimpije Pascal Estrada. Zmaj je oba zadetka dosegel po podaji iz kota.

Mrežo nasprotnika je načel že v tretji minuti, ko je žogo na prvi vratnici podaljšal Ervin Omić, Estrada pa je ob pravem času na pravem mestu podstavil nogo in severne sosede popeljal v vodstvo. Sledila sta dva zadetka Landa, v 73. minuti pa je bil nogometaš Olimpije spet najvišji v skoku po podaji iz kota. "Jasno, vesel sem, da sem lahko ekipi pomagal z dvema zadetkoma. Kot branilcu je moj prvi cilj vedno to, da naša mreža ostane nedotaknjena, če lahko svoje prispevam tudi na drugi strani igrišča, pa še toliko bolje. Mislim, da smo v splošnem zelo nevarni prek prekinitev, saj imamo kar nekaj nevarnih skakalcev. To moramo izkoriščati tudi v prihodnje," je po odlični predstavi povedal v Linzu rojeni branilec. Olimpija omenjenega potenciala ob prekinitvah za zdaj še ni izkoristila; o tem je pred reprezentančno akcijo spregovoril tudi Albert Riera.

Značke: estarda, olimpija

Članki iz rubrike