Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 28.03.2023 20:32:50

Pred slovenskimi nogometašicami novi pripravljalni preizkušnji

Martin Metelko
Slovenska ženska nogometna reprezentanca bo prihodnji teden igrala še dve pripravljalni tekmi za jesenski začetek lige narodov. V petek, 7. aprila, se bo na Brdu pri Kranju merila z Romunijo, v torek, 11. aprila pa v Leuvnu z Belgijo. Selektor Borut Jarc je objavil seznam igralk, na katere bo računal na teh dveh preizkušnjah.

"Iskreno povedano: vse igralke in cel strokovni štab se izredno veselimo novega zbora. Prihajamo z jasno željo, da še taktično nadgradimo igro iz Turčije. Pred nami sta tekmi proti Romuniji in Belgiji, slednja sodi v evropski vrh nogometa. Želja je, da se pokažemo v najboljši možni luči. Zanima nas rezultat, taka bo igra, prijateljskih tekem pa za nas ni. Tega se dekleta dobro zavedajo," je za Nogometno zvezo Slovenije povedal selektor Jarc.

Kot je pojasnil, je poklical tudi Zaro Kramžar, kapetanko reprezentance do 17 let. "Upam, da bomo z njo dobili še dodatno kakovost v reprezentanci. Od izkušenejših igralk pričakujem, da jo bodo lepo sprejele in ji z nasveti pomagale, da bo dala svoj maksimum. Povabljena je tudi mlada vratarka Nuša Vidrih, ki je minuli teden branila v kvalifikacijah reprezentance do 17 let. V člansko vrsto je povabljena, da vidimo, iz kakšnega testa je," je dodal Jarc.


Slovenska izbrana vrsta je pod taktirko selektorja Boruta Jarca od 6. marca 2018 odigrala 39 tekem, zbrala je 23 zmag, šest remijev in 10 porazov. V tem času je napredovala za 22 mest na lestvici Mednarodne nogometne zveze - z 62. na 40. mesto. Tako visoko v zgodovini še ni bila.

Na seznamu so Adrijana Mori (Turbine Potsdam), Kaja Eržen (Fiorentina), Zara Kramžar (Roma), Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt), Lana Golob (Pomigliano), Kristina Erman (Fortuna Sittard), Mateja Zver (St. Pölten), Zala Meršnik (Huelva), Dominika Čonč (Sampdoria), Sara Agrež (Wolfsburg), Luana Zajmi (Split), Mirjam Kastelec (Ljubljana), Izabela Križaj (Olimpija Ljubljana), Sara Makovec (Olimpija Ljubljana), Manja Rogan (Olimpija Ljubljana), Ana Milović (Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (Olimpija Ljubljana), Špela Kolbl (Mura), Kaja Korošec (Mura), Evelina Kos (Mura), Živa Galjot (Radomlje), Sara Gradišek (Radomlje) in Nuša Vidrih (Radomlje).

Na čakanju so Nina Babnik (Albergaria), Sara Ketiš (Torrense), Špela Rozmarič (Mura) in Melania Pasar (Mura).

Članki iz rubrike