mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 29.03.2023 07:20:04

Kapetan Mure je doživljal pravo dramo, nujno je moral tudi v bolnišnico

Martin Metelko
Kapetan Mure Žiga Kous se je vrnil po dolgi bolezni.

Zadnja zmaga nad Olimpijo je kakopak okrepila samozavest črno-belih, prav tako kot upanje, da so si v končnici prvenstva sposobni zagotoviti evropsko vozovnico. Nadvse pomembni bosta prihajajoči zaporedni preizkušnji proti neposrednima tekmecema Domžalam in Celju, česar se zelo dobro zaveda tudi Žiga Kous, ki ga je v preteklem obdobju zdelala bolezen in mu ukradla ogromno energije.

Ni šlo za virozo, ki hitro mine, temveč ga je »napadla« hujša oblika gripe. "Uf, bilo je neprijetno, to mi je pobralo ogromno energije, moči. Pet dni sem imel visoko temperaturo. Povzpela se je do 40,5 stopinje, zato sem en dan preživel tudi v bolnišnici, da so mi jo zbijali. Virusi mi kar pogosto povzročajo preglavice, a po navadi sem bil po dveh, treh dneh dober, tokrat pa ... Tako hudo še ni bilo. Tako dolgo se tako slabo še nisem počutil, vse skupaj me je res močno izčrpalo, izgubil sem tudi nekaj kilogramov. Na treninge sem se vrnil šele tri dni pred tekmo z Olimpijo," se je na preteklo obdobje ozrl kapetan soboškega prvoligaša.



Čeprav je bil še vedno dokaj slaboten, je bil proti zmajem že na igrišču. Po izključitvi Srđana Kuzmića se je Dejan Grabić odločil za štiri hkratne zamenjave, pred zadnjo tretjino spopada je v ogenj poslal tudi kapetana. "Ni bilo predvideno, da bi igral 30 minut, toda nastale razmere so načrt spremenile. Treba je bilo stisniti zobe, drugega mi ni preostalo. V stanju, v kakršnem sem bil, je bilo zame pol ure, kot bi igral 120 minut."

CELOTEN POGOVOR S KAPETANOM MURE SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: žiga-kous, mura

Članki iz rubrike