tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

Hajdi3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Hajdi srečno zaljubljena

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

Ekipa SN
Ekipa SN
12 21.02.2023 08:14:23

Zlatko Zahović o derbiju na dolgo in široko ter brez zadržkov, glejte, kaj pravi o Krznarju!

Grega Wernig
Tretji večni derbi sezone je povsem zasluženo pripadel vijoličastim, ki so v polnem Ljudskem vrtu z 2:0 na kolena spravili sicer še vedno premočno vodilno Olimpijo. Za komentar obračuna smo povprašali Zlatka Zahovića, najboljšega strelca v zgodovini slovenske reprezentance in nekdanjega dolgoletnega športnega direktorja mariborskega kluba. Slednji je derbi videl podobno kot mi, novinarji, torej povsem drugače kot trener zmajev Albert Riera, ki je v svojem razmišljanju zares osamljen. Tudi ZZ Top se strinja, da je bil Maribor tokrat boljši tekmec. Največ zaslug za velik skalp Ljubljančanov pa ima po njegovem mnenju – Damir Krznar.

Vedno, ko ga pocukamo za rokav in povprašamo o katerikoli nogometni tematiki, dobimo zelo zanimive odgovore. Zlatko Zahović ima najpopularnejši šport na svetu pač v malem prstu. Njegove dolgoletne izkušnje so neprecenljive. Stvari ne zavija v celofan. Pove tako, kot misli. Neposredno. V preteklosti je znal večkrat pokritizirati Mariborčane, vse v želji, da se v Ljudskem vrtu zamislijo in popravijo napake, ki jih počnejo. Na drugi strani jih je znal tudi pohvaliti. Takrat, ko je bilo to potrebno, ko so si vijoličasti to zaslužili. Za njihovo nedeljsko predstavo pod Kalvarijo si vsekakor zaslužijo pohvale. »Bil je odličen derbi, zlasti s strani Maribora, ki je dominiral. Mislim, da se je Maribor pripravil tako na nasprotnika kot na svojo igro, Olimpija pa se na drugi strani ni pripravila na tekmeca. Razmišljala je zgolj o sebi in bila kaznovana. Bravo, Maribor, bravo, Krznar, bravo, igralci! Več kot zaslužena zmaga! Zdaj čakamo tisti drugi del. Kakšen spodrsljaj Ljubljančanov, da se še bolj zakuha prvenstvo. Trenutno moramo biti s tem, kako je videti Maribor, vsi zelo zelo zadovoljni,« je v entuziastičnem slogu začel najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance.

Na vprašanje, kaj je po njegovem mnenju odločilo tokratni obračun med Mariborom in Olimpijo, je izstrelil kot iz topa: »Trener!« In nato pojasnil svoj odgovor. »Trener se je pripravil na nasprotnika. Imel je strategijo in točno je vedel, od prve do zadnje minute, kaj je potrebno za zmago. Res sem bil navdušen. Jaz, ki sem bil tako dolgo v nogometu, to najraje vidim. Da vidim, ko nekdo dobro pripravi tekmo. Razumem, da vedno ne gre, da včasih zgrešiš, da gre včasih tok tekme v neželeno smer. Tokrat je Krznar enostavno odlično pripravil tekmo, in uspela mu je. Zame je najlepše, ko vidim, da trener živi za tisto, kar dela. Da poskuša pripraviti ekipo od prve do zadnje minute. Ima plan A, plan B in tako naprej. Ko je tako, se redko zgodi, da tekma ne gre v tvojo smer. Videl pa sem tudi, da se Olimpija ni pripravila na nasprotnika. Prepričan sem, da je razmišljala zgolj o sebi in da bo tako prišla do pozitivnega rezultata. Tudi s takšnim pristopom ni nič narobe, glede na to, da imamo različna mnenja in pogled na nogomet, a mislim, da je prav to dejstvo Maribor pripeljalo do zmage,« je prepričan Zlatko Zahović.


Ogromno sodniških odločitev, ki so obrnile tok sezone v korist Olimpije
Slednji se zaveda, da imajo Ljubljančani na vrhu prvenstvene lestvice še vedno zelo lepo prednost, da lahko še naprej mirno spijo. Dvanajst točk prednosti je tistih, ki jim zagotavlja miren spanec, toda Zahović ne želi vreči puške v koruzo ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: maribor, olimpija

Članki iz rubrike