Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.02.2023 09:10:02
Deli članek:

Mariborčani razkrivajo: 'Bo Žan Vipotnik ostal? Kako bogato ponudbo imamo zanj? To se dogaja ...'

Grega Wernig

Bo Žan Vipotnik ostal v Mariboru?

Spomladanski del sezone je pred vrati. Eden od najbolj vročih dvobojev v uvodu v nogometno pomlad se bo odvijal v Kopru, kjer bo gostoval Maribor. Bo vijoličastim uspelo zadržati vročega Žana Vipotnika? In ali prihod Arnela Jakupovića pomeni, da golgeter Maribora odhaja? 

»Za zdaj ostaja. Če pa se z 'Vipijem' kaj zgodi, bomo morda iskali še enega napadalca. Uradne ponudbe so, ampak jaz jih trenutno ne bi sprejel. Bomo videli, nekaj časa je še, zanimanja zanj je kar veliko. Vse je mogoče, bomo videli,« je bil kar malce skrivnosten športni direktor Marko Šuler.

Kako visoka pa bi morala biti ponudba za Vipotnika, da bi jo zagotovo sprejel? »Primerna njegovemu dosedanjemu prispevku in predvsem temu, kar še lahko doseže. Bomo videli. Časi so drugačni, Evropa je malce na tankem z denarjem. Odškodnine, kakršne so bile pred dvema letoma, lahko zdaj deliš z dve. To je realnost. Rekordne zneske bomo težko dosegali, tudi poleti. Korona je naredila svoje. Ampak kljub temu smo blizu vsotam, ki jim ne moreš brezkompromisno reči ne. Bomo videli.«

Direktor Olimpije Igor Barišić je pred dnevi v pogovoru za Sportklub razkril, da so zmaji zavrnili dva milijona evrov odškodnine za Matevža Vidovška. Je tudi ponudba za Vipotnika podobno visoka? »Smo blizu tega, verjetno tudi čez, ampak treba je pogledati vse plati, tudi igralčevo. In stanje v klubu. Pred nami so drugačni časi, treba je najti tisto pravo pot,« je skrivnostno zaključil Šuler, medtem ko je Damir Krznar izrazil prepričanje, da bo Žan Vipotnik zagotovo ostal del Maribora tudi v spomladanskem delu sezone.