Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.02.2023 13:15:15
Deli članek:

Se ga je Olimpija prehitro odpovedala? Nekdanji zmaj v izjemni formi!

alesfevzer.com

Sredi zimskih priprav lanske sezone je najprej navdušil, ko je v svojih prvih nastopih v zeleno-belem dresu tresel mreže nasprotnikov. Olimpija je z Ivanom Prtajinom dobila prepotrebno okrepitev v napadu.

Tako se je zdelo in tako je kazalo, a se je ljubljanska avantura za 26-letnega Hrvata odvila v precej bolj klavrno smer. Strelski instinkt Dalmatinca se v zmajevem gnezdu ni nikoli zares prebudil. Na 23 tekmah je vknjižil le štiri zadetke, navijači Olimpije pa so si ga zlasti zapomnili po zgrešenih priložnostih, ki so zeleno-bele lani dodatno oddaljile od boja za naslov. Na svojem zadnjem nastopu v Stožicah je odločilno žogo z bele točke poslal visoko pod severno tribuno in napredovanja v 3. krog kvalifikacij za konferenčno ligo se je veselil romunski Sepsi. Tri dni kasneje ga ni bilo več v kadru.

S prihodom novega športnega direktorja Gorana Boromise je moral Prtajin iskati novega delodajalca. Zanj sta se zanimala dva nemška tretjeligaša, na koncu je pogodbo z nekdanjim zmajem sklenil Wehen Wiesbaden. In na nemških zelenicah je hrvaški napadalec spet lažje zadihal. Do neuradnega prvenca je prišel že konec avgusta, ko je na prijateljskem srečanju zatresel mrežo bundesligaša Mainza, vse od takrat pa je eden ključnih mož v svoji ekipi. Prtajin je v dresu nemškega tretjeligaša odigral 17 tekem in dosegel kar 11 zadetkov; pomembno točko je priigral tudi konec minulega tedna, ko je v 72. minuti zadel za remi z Viktorio iz Kölna. Nekdanji zmaj se je tako povzpel na tretje mesto med najboljšimi strelci lige, njegov Wehen pa zaseda drugo mesto na lestvici nemške 3. lige. Pri Olimpiji medtem še vedno iščejo »golgeterja«, ki bi okrepil konico ljubljanskega napada, čeprav se je že pred meseci zdelo, da ravno odhod Prtajina pomeni, da je ta okrepitev že na poti.