stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 03.02.2023 09:03:45

Veliki intervju z Albertom Riero! Španec o svojih nadrejenih, ekipi, tekmecih, velikanski prednosti na lestvici in še in še!

Martin Metelko
Tako kot je bilo – zdaj se zdi, da že zelo davnega – leta 2015 na zelenico Zavrča nujno pogledati vsaj dvakrat, da nismo posumili na težave z vidom, je bilo v prvem delu letošnje sezone z očmi večkrat treba preveriti tudi stanje na lestvici slovenskega prvenstva. Nekdanji nogometaš Liverpoola, Manchester Cityja, Espanyola, Galatasatarayja ... in nekdanji španski reprezentant je pred osmimi leti senzacionalno okrepil vrste haloškega prvoligaša, lani pa se je na slovensko nogometno sceno nepričakovano vrnil še drugič. Olimpija sredi turbulentnega poletja, on pa s prtljago vsega tistega, kar je bilo prvič, a osem let izkušenejši in s povsem drugačno misijo.

V zmajevem gnezdu se je premierno preizkusil na položaju glavnega stratega in v jesenskih mesecih postal trenerska atrakcija, ki odmeva tudi zunaj naših meja. Za Alberta Riero in njegove varovance se prihodnji teden začenja misija državni naslov, s Špancem pa smo se pogovarjali na generalki pred nadaljevanjem prvenstva. O zimi, ki ni bila niti tako mirna niti tako divja, kot bi lahko bila. O pripravah, ki niso šle povsem po načrtih. O okrepitvah, njihovi dodani vrednosti in razlogih, zakaj je zeleno-bela zasedba zdaj še močnejša, kot je bila. Pa o odnosih v zmajevem gnezdu – tistih, o katerih rad spregovori, in tistih, pri katerih je nekoliko bolj zadržan.

Gospod Riera, nazadnje smo se pogovarjali sredi snežnega meteža v Sežani. Danes v Dekanih ni bilo snega, a tudi ni kaj prida topleje ...
Bi bilo bolje, če bi ostal na Majorki, kajne? (smeh)

Je bil zimski premor prekratek?
Zelo dolg. Predolg. Nisem vajen biti en mesec povsem brez nogometa oziroma dva meseca brez tekmovanja. To potrebuješ, tudi če v vmesnem času treniraš, igraš pripravljalne tekme. To ni enako, ne more biti. Tudi pripravljalno obdobje je bilo dolgo, vsi skupaj pa si želimo, da se čim prej vrne tekmovalni ritem. Tekmovanje je v naši naravi, to nas žene in zato pravim, da ga pogrešam. Po drugi strani razumem, da so to pravila, ki jih ne moremo spremeniti, in takšna so z razlogom. Težko se borimo proti vremenskim razmeram, ki poskrbijo za takšne nogometne zelenice, kot jih imamo v tem trenutku, smo pa zato še toliko bolj lačni vsega, kar prihaja.

Ravno danes ste opravili z zadnjo pripravljalno tekmo, z generalko. Ste zadovoljni?
Prijateljska tekma je, zato se ne obremenjujem s končnim rezultatom, po drugi strani pa nogometaši potrebujejo samozavest in v tem pogledu bi bila višja zmaga dobrodošla. Kakorkoli, osredotočiti se moramo na to, kako smo igrali, na kakšen način. Tudi v tej fazi sezone na vsaki tekmi želim več, želim, da napredujejo, da osvojijo nove ideje. Z nekaterimi stvarmi sem bil seveda zadovoljen, z drugimi malo manj – ali pa precej manj. Takšna je naša služba, moja in njihova. Da iz dneva v dan rastemo, odpravljamo pomanjkljivosti, dodajamo nove stvari in potem skupaj analiziramo, kaj funkcionira in kaj ne.

Videli smo vašo objavo na družbenih omrežjih, ko ste potarnali nad pogoji v Medulinu. Ste se tukaj v slovenski Istri počutili bolje?
...


CELOTEN INTERVJU S TRENERJEM OLIMPIJE JE NA VOLJO NA TRAFIKA24.SI!

Značke: riera, olimpija

Članki iz rubrike