Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.01.2023 15:23:54
Deli članek:

Uradno: Pri Mariboru se poslavljajo od reprezentanta! Seli se v vrste tega prvoligaša!

Grega Wernig

Mariborčani bodo zimske priprave nadaljevali brez mladega bočnega branilca.

Dvomov je konec - Vid Koderman zapušča vrste aktualnih državnih prvakov. Čeprav je športni direktor Maribora Marko Šuler na zadnji novinarski konferenci nekoliko umiril žogico in namignil, da do dogovora še ni prišlo, je iz Maribora zdaj prišla dokončna potrditev. Devetnajstletni bočni branilec bo v drugem delu sezone branil barve Kopra.

"Želeli smo si, da bi Vid naslednji korak, ki verjamem, da ga zmore, naredil v Mariboru, toda želje vedno niso uresničljive. Veliko energije, ne samo na igrišču, ampak tudi izven igrišča, smo v preteklem obdobju vložili v soustvarjanje njegove uspešne razvojne poti, kar pa se v določenih primerih, žal, ne razplete po načrtih. Več dejavnikov vpliva na kariere mladih fantov, dres Maribora ima dodatno težo, letvica je tukaj visoko postavljena, igrišče pa je tisto, ki pove vse. Vid je izrazil željo po odhodu in se odločil za umik iz domačega okolja, kar je včasih lahko dobrodošlo med kariero. Pogajanja so bila zahtevna, vztrajali smo pri določenih zadevah, saj ne dvomim v fantovo nadarjenost. Gre za eno drugačno zgodbo, kot smo predvideli, a jo na koncu še lahko ustvarimo na način, ki bi bil dober za vse vpletene strani. Najslabše je imeti v moštvu nezadovoljnega igralca, smo pa našli ustrezno rešitev in dosegli dogovor. Koper je namreč pristal na delitev vseh prihodkov, ki se bodo zgodili v prihodnje, ne samo ob morebitnem prvem prestopu. Vidu želim vso srečo na nadaljnji poti, pri namenu, da najde nov zagon in se vrne na uspešno pot pa obilo sreče ter zdravja, saj so ga pri nas pestile tudi težave s poškodbami," je za uradno stran kluba pojasnil Šuler.

Mladi slovenski reprezentant je v članski ekipi vijoličastih zbral 22 nastopov, v letošnji sezoni je dobil priložnost na dveh tekmah. "Maribor bo vedno moj začetni klub, zahvaljujem se vsem, ki so mi pomagali po najboljših močeh in omogočili dosedanjo razvojno pot. Tukaj sem po igranju v mlajših selekcijah naredil prve korake v članski konkurenci, prišel v vijoličastem tudi do dresa mlade reprezentance. Debitantski nastop proti Bravu mi bo ostal v posebnem spominu, vse naslednje tekme, na katerih sem dobil priložnost, so pomenile dragocene izkušnje za nadaljnjo kariero. Toda odločil sem se, da sprejmem nov izziv. Prevladala je želja po vidnejši vlogi, večji minutaži, prav tako želja po spremembi okolja. Dosedanjim soigralcem in vsem v klubu želim vso srečo v prihodnje, ko bomo na nasprotnih straneh, a kot nogometni tekmeci in športni prijatelji. Na to ne bo treba dolgo čakati, saj je žreb hotel, da se bomo srečali že na prvi tekmi spomladanskega dela," je ob odhodu iz Ljudskega vrta dejal mladi bočni branilec.

alesfevzer.com