pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 10.01.2023 12:17:14

Grozljivo! Slovenskega nogometaša operirali na napačnem mestu, njegova izpoved je prava srhljivka

m24.si
Po treh letih, ki jih je preživel pri Zürichu, s katerim je lansko leto osvojil tudi naslov prvaka, je Blaž Kramer poleti prestopil v Legio.

Pri poljskem velikanu so v njem videli veliko okrepitev, a na žalost se je zadnje obdobje za občasnega slovenskega reprezentanta spremenilo v pravo nočno moro. Poškodbe so ustavile njegovo kariero, kalvarija pa se je začela že v Zürichu, kjer so mu postavili napačno diagnozo in ga tudi na napačnem mestu operirali. Kot da to ne bi bilo dovolj, so njegove težave prava uganka za klubsko zdravniško službo.

Konec meseca bodo prvenstvo nadaljevali tudi najboljši poljski klubi. Po zelo slabi prejšnji sezoni je v tej Legia spet pri vrhu lestvice, torej tam, kjer poljskega velikana vselej pričakujemo. Varšavski klub je drugi, vodilni Rakow mu po polovici prvenstva beži za devet točk. Ekipa se trenutno mudi na pripravah v Turčiji, vendar v njej manjka eno ime. V poljski prestolnici je namreč ostal Blaž Kramer, ki ga je klub poleti pripeljal kot veliko okrepitev, toda 26-letni napadalec trenutno preživlja najtežje obdobje v karieri. Ukvarja se s poškodbo, ki mu že kar nekaj časa greni življenje, saj so se težave začele že v času, ko je igral za Zürich. In prav zaradi nje je imel v Švici vsako sezono manjšo minutažo. Da bi bilo vse še huje, so mu tamkajšnji zdravniki postavili napačno diagnozo in ga posledično napačno zdravili. Še več, celo operirali so ga na napačnem delu telesa, kar je skoraj nepredstavljivo. Toda to je Kramerjeva realnost, danes zaradi tega občuti tudi hude posledice.

Počutil sem se kot poskusni zajček
Že njegov glas razkriva, kakšno je njegovo trenutno počutje, čeprav se nikakor ni prepustil malodušju in kljub črnim oblakom, ki so se nakopičili nad njim, še vedno zelo optimistično zre v prihodnost. Nazadnje je igral oktobra, tako da je že dva meseca na stranskem tiru, svojo poškodbo pa na najboljši način opiše z zgolj enim stavkom: »Je velika uganka za našo celotno zdravniško službo.« Nato je naravnost osupnil s stvarmi, ki so se mu in se mu še vedno dogajajo. Marsikdo bi mislil, da je to praktično nemogoče, a na žalost je ravno nasprotno. »To vlečem že dolgo, začelo se je v Zürichu, bil sem operiran, vendar so mi postavili napačno diagnozo in me niso operirali na pravem mestu. Potem sem se s tem boril eno leto, poleti pa prestopil v Legio. V Varšavi sem opravil zdravniški pregled, dva dneva pred začetkom prvenstva se je zgodba ponovila. V trebuhu sem začutil neverjetno bolečino, bilo je, kot da bi si nekdo želel z nožem utreti pot iz mojega trebuha. Resnično ne morem opisati te bolečine,« je začel Kramer in dodal, da so zdravniki na njem preizkušali različne metode, s katerimi so mu poskušali pomagati. »Počutil sem se kot poskusni zajček. Dobival sem injekcije in podobno. Potem sem šel v Beograd k specialistu, pri katerem trenira veliko znanih športnikov. Organiziral je operacijo, prišel je zdravnik iz Katarja, ki je ugotovil, da je živec tako močno pritiskal na sramno kost in adduktor, da me je tako bolel spodnji del trebuha. Približno tri mesece je bilo v redu, a sem tudi takrat ves čas čutil adduktor. V klubu sem povedal, da čutim bolečine, po vsakem treningu je bila adduktorska mišica vse do kolena trda kot kamen.«

CELOTNO ZGODBO SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI ŠTEVILIKI EKIPE SN, KI JO LAHKO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: blaž-kramer, zurich

Članki iz rubrike