mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
1 23.11.2022 09:38:10

Bi Marcel Ratnik utegnil zapustiti Olimpijo? Odgovor velikega upa ne pušča dvomov, spregovoril je tudi o Albertu Rieri

alesfevzer.com
Osemnajstletni Prekmurec v zeleno-beli opravi igra odlično, španski strateg mu nadvse zaupa.

Marcel Ratnik se je zadnji akciji mlade izbrane vrste v letošnjem letu pridružil s pogledom z vrha lestvice. Spomnimo, naši upi so najprej v Podgorici z 1:0 premagali Črno goro, nakar so se v Fazaneriji z bolgarskimi vrstniki razšli brez golov. V opravi Olimpije mu gre kot po maslu, posledično je lažje tudi v dresu z državnim grbom. "Prav gotovo. V reprezentanco prideš vesel, sproščen, in ko je tako, je tudi tekmo lažje odigrati. Veš, kaj moraš delati, nisi živčen in ni te strah. Menim, da se nekateri igralci soočajo s tem problemom. Če v klubu nimaš zadostne minutaže, si v krču, posledično je tudi v reprezentanci bolj zahtevno igrati," pravi prekmurski branilec, ki uživa v zeleno-belem življenju in sodelovanju z Albertom Riero. "Nedvomno je super, da pride trener, ki tako zaupa mlademu igralcu na položaju štoperja. To ni ravno pogosto. Ne v tujini ne pri nas. Tudi vse ostalo, kar je naredil z Olimpijo, je odlično. Vse deluje."

In kaj ima nekdanji zvezdnik, česar drugi trenerji niso imeli? "Mislim, da je to tako imenovani španski tiki-taka. Opazno je, da na tekmah prevladujemo. Pri rezultatih to morda ni tako izrazito, toda v posesti dominiramo, imamo nadzor nad dogajanjem. S tem na neki način 'ubijamo' nasprotnike oziroma njihove glave. Poleg tega smo se že od prvega dne sijajno ujeli. V vsakem trenutku je jasno, da je v igralski karieri marsikaj dal skozi, te neprecenljive izkušnje in znanja zdaj prenaša na nas. Ve, kako se igralec počuti v določenem trenutku, kaj potrebuje," se je odzval Marcel Ratnik.
Bolj za šalo, kot zares nas je zanimalo, ali si je ob gromozanski prednosti na prvem mestu v svoj življenjepis morda že vpisal naslov prvaka z Olimpijo? "Ne, ne še. Na to je treba počakati in sezono uspešno speljati do konca. Gremo iz tekme v tekmo z namenom, da bi dosegali čim boljše reprezentance," je zrelo odvrnil up Olimpije in se nato dotaknil še namigovanj, da bi se že med zimskim prestopnim rokom utegnil preseliti v kakšno močnejšo ligo. "O tem ne razmišljam. Če bo kaj, se bova z mojim zastopnikom o tem pogovorila, ampak za zdaj nimam ambicij po odhodu v tujino."

Članki iz rubrike