gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 22.11.2022 19:41:44

Večni Ochoa obranil 11-metrovko Lewandowskemu - Poljska in Mehika odigrali 0:0

Mehiška in poljska reprezentanca sta uvodni obračun na svetovnem prvenstvu v Katarju končali z neodločenim izidom 0:0 v Dohi. Pred tem je v skupini C Savdska Arabija senzacionalno z 2:1 premagala Argentino.


* Stadion 974, gledalcev 39.369, sodniki: Beath, Schetinin in Beecham (vsi Avstralija).
* Strelci: /.
* Mehika: Ochoa, Sanchez, Moreno, Montes, Gallardo, Alvarez, Herrera (od 71. Rodriguez), Chavez, Lozano, Martin (od 71. Jimenez), Vega (od 84. Antuna).
* Poljska: Szczesny, Bereszynski, Glik, Kiwior, Cash, Kaminski, Krychowiak, S. Szymanski (od 72. Frankowski), Zielinski (od 88. Milik), Zalewski (od 46. Bielik), Lewandowski.
* Rumeni kartoni: Sanchez, Moreno; Frankowski.
* Rdeči karton: /.

Mehika in Poljska sta se merili na prvem povsem montažnem objektu v zgodovini SP, sestavljenem iz 974 ladijskih zabojnikov, ki ga bodo v primeru uspešne skupne kandidature Argentine, Čila, Paragvaja in Urugvaja za SP 2030 preselili v slednjega in ga v Maldonadu znova sestavili za tekme takratnega mundiala.



Mehičani, ki osmič zapovrstjo in 17. skupno igrajo na SP ter so 13. julija 1930 v Montevideu igrali sploh prvo tekmo v zgodovini SP (1:4 proti Franciji), in Poljaki, ki na mundialih igrajo devetič, so v prvem polčasu pokazali igro brez pravih priložnosti. V drugem pa so Poljaki zapravili najstrožjo kazen prek Roberta Lewandoskega.

Mehičani so bili prvi na tekmi, ki so resneje zagrozili, potem ko je v 26. minuti le malo mimo vrat z glavo meril Alexis Vega. Sicer pa je prvi polčas minil ob precej večji mehiški posesti žoge, pravih priložnosti pa niti ni bilo, izjema je bil še strel Jorgeja Sancheza v 45. minuti precej z desne strani, ko je moral posredovati Wojciech Szczesny.

V 56. minuti pa so Poljaki prišli do najstrožje kazni, po pregledu posnetka je sodnik dosodil prekršek Hector Morena nad Robertom Lewandowskim v kazenskem prostoru. Prav Lewandowski je nato v 58. minuti izvedel strel z bele pike, izjemno pa je posredoval Guillermo Ochoa, tako da je ostalo 0:0.

Mehičani so v 64. minuti zagrozili prek Henryja Martina, sicer pa ne ena ne druga ekipa nista dopuščali posebej nevarnih akcij tekmecu. Bilo je sicer nekaj polpriložnosti, a so bili streli precej nenatančni, blokirani ali preprosto preslabi.

Mehika bo v 2. krogu čez štiri dni igrala proti Argentini, Poljska pa proti Savdski Arabiji. Danes ob 20. uri bo v skupini D obračun branilke naslova Francije in Avstralije.

Značke: ochoa, lewandowski

Članki iz rubrike