favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 23.11.2022 09:13:10

Kaj se dogaja?! United Ronaldu pokazal vrata, sledila pa novica, ki trese nogometni svet: Bodo prodali klub?

Profimedia
Ameriški lastniki angleškega premierligaša Manchester Uniteda, bogata družina Glazer, so po odhodu portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda sporočili, da razmišljajo o prodaji kluba, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Med navijači Uniteda sila nepriljubljena družina Glazer je že zadnjih 17 let lastniško povezana z Manchester Unitedom.

"Upravni odbor bo preučil vse strateške alternative, vključno z novimi naložbami v klub, prodajo ali drugimi transakcijami, ki vključujejo podjetje," so sporočili iz Uniteda v izjavi.

Glazerjevi so med navijači nepriljubljeni vse od 934 milijonov evrov vrednega prevzema leta 2005, ki je klub obremenil z velikimi dolgovi.

Nezadovoljstvo je povezano tudi z devetletnim upadanjem rezultatov vse od upokojitve Alexa Fergusona kot trenerja leta 2013.

Rdeči vragi niso osvojili naslova premier league od sezone 2012/13, ko je zadnji naslov na Old Trafford pripeljala zasedba, ki jo je vodil Ferguson. Rdeči vragi niso osvojili nobene lovorike od leta 2017.


United trenutno zaseda peto mesto v premier league z 11 točkami zaostanka za vodilnim Arsenalom.

"Ocenili bomo vse možnosti, da bi zagotovili, da bomo najbolje služili našim navijačem in da bo Manchester United čim bolj izkoristil pomembne priložnosti za rast, ki so na voljo klubu danes in v prihodnosti," sta v izjavi dodala Avram in Joel Glazer, izvršna sopredsednika in direktorja kluba.

Old Trafford ostaja največji klubski stadion v Angliji z zmogljivostjo 74.000 gledalcev, vendar od leta 2006 ni bil deležen pomembne nadgradnje.

Poznavalci dogajanj v angleškem nogometu napovedi družine Glazer o prodaji Manchester Uniteda ne povezujejo z Ronaldovim odhodom iz kluba, čeprav sta novici zaokrožili hkrati.

Novica o tem, da Glazerji želijo lastniško izstopiti iz kluba, prihaja le nekaj tednov po tem, ko so ameriški lastniki Liverpoola, Fenway Sports Group, nakazali, da so pripravljeni prodati svoj delež.

Tako United kot Liverpool sta bila vključena v propadli projekt evropske super lige, s katero so skušali ustvariti zaprto ligo po vzoru ameriških lig in v kateri bi tekmovali največji evropski klubi.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike