Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
31.10.2022 09:41:03
Deli članek:

Trener Maribora iskreno o tem, zakaj se je bal dvoboja v Celju in brez zadržkov o najboljšem igralcu tekme

Martin Metelko

Vijoličasti po dramatičnem remiju v Celju razumljivo niso zadovoljni.

Mariborčani so v knežjem mestu pokazali boljšo podobo kot na preteklih preizkušnjah, a tudi to ni bilo dovolj, da so se veselili vsega izkupička. Zadovoljiti so se morali s točko, Damjan Vuklišević je za končnih 3:3 zadel globoko v sodniškem dodatku, vijoličasti so se knežje mesto zapuščali z mešanimi občutki. "Izredno smo nezadovoljni z razpletom, lahko pa smo zadovoljni s trudom, zagnanostjo in prikazano igro. Ko na takšnem gostovanju, proti takšnemu nasprotniku dosežete tri zadetke, vendarle morate to potrditi s tremi točkami," pravi trener Damir Krznar.

V nadaljevanju se je dotaknil pozitivnih stvari. "Želel bi si, da bi ponavljali takšno igro v nizu. Predvsem v fazi napada. Zadovoljen sem lahko tudi s pozicijsko igro v obrambi, saj smo prvi zadetek dobili iz prekinitve, ki je naša stara težava. Ob sodelovanju osrednjih branilcev smo dobro ustavljali enega izmed najboljših napadalcev v ligi, pri tem sta pomagala tudi zadnja zvezna igralca. To je dobro delovalo, zato še bolj boli dogajanje v končnici, ko smo se podzavestno povlekli. Naredili smo napako in prenizko spustili linije moštva. Prisotna je že bila tudi utrujenost, toda to spoznanje je privedlo do tega, da smo iz prednosti prišli do remija, ki je na koncu dobil oznako minus. Prelahko smo dobili tudi zadnji gol, ko nihče ni zaprl pozicije pri vratnici."

Pristop tokrat ni bil vprašljiv. "Iskreno, bal sem se te tekme zaradi dogajanja med tednom. Ker se je vmes zvrstilo veliko zadev, morali smo poseči tudi po agresivnejšem pristopu. Če nimate prave ekipe, se po tako turbulentnih dnevih ne bo pozitivno odzvala. Pogosto se zgodi, da pride v takšnih primerih do skrivanja v igri, a so fantje prevzeli vsak svoj del odgovornosti, kar veseli. Žal nismo bili ustrezno nagrajeni, prejeli smo zadnji gol v sodniškem podaljšku. V končnici smo se preveč povlekli nazaj, kar ni bil naš cilj ali namen. Dovolili smo Celjanom, da so prišli v dve, tri situacije, ki so nas naredile nemirne. Z rezultatom nismo zadovoljni, v slačilnici je bilo po tekmi prisotno veliko razočaranje, toda... Če bomo ponavljali takšno igro v nizu, če bomo tako stali na igrišču, toliko tekli in bili tako razpoloženi, verjamem, da sledi lepše obdobje," je dejal hrvaški strokovnjak na mariborski klopi.

V zadnjem času je bil na udaru kritik Marko Tolić, na stadionu Z'dežele je dosegel gol in prispeval dve podaji. To je bila njegova najboljša predstava v vijoličastem. "Odigral je dobro, najboljše, odkar je v Mariboru. A še ima dovolj rezerv v igri in ostaja velik dolžnik," je pristavil Damir Krznar.