stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 30.10.2022 14:39:54

Flamengu tretjič pokal Libertadores

Nogometaši brazilskega Flamenga so zmagovalci 63. pokala Libertadores. V finalu najbolj prestižnega južnoameriškega klubskega tekmovanja so v ekvadorskem Guayaquilu z 1:0 ugnali prav tako brazilsko zasedbo Athletico Paranaense. To je bil tretji naslov zasedbe iz Ria de Janeira.

Brazilski klubi so sicer dobili zadnja štiri finala v tem tekmovanju. Po vrsti so slavili Flamengo (2019), Palmeiras (2020, 2021) in v soboto zvečer po slovenskem času še enkrat Flamengo.

Za ekipo iz Ria de Janeira je to tretji naslov, slavila je še leta 1981. S tem se je po številu lovorik v pokalu Libertadores izenačila z najboljšimi brazilskimi predstavniki. Po tri naslove imajo tudi Sao Paulo, Palmeiras, Santos in Gremio.

Na vrhu večne lestvice sta še naprej argentinska Independiente s sedmimi ter Boca Juniors s šestimi naslovi, s petimi sledi urugvajski Penarol.


Athletico Paranaense je drugič nastopil v finalu pokala Libertadores, tudi leta 2005 se je pomeril z brazilsko ekipo. Takrat je še po dveh tekmah s skupnim izidom 5:1 slavil Sao Paulo.

Edini zadetek za zasedbo Dorivala Juniora je v soboto dosegel Gabriel Barbosa. Ta je v finalu zadel že lani, a s tem ni preprečil druge zaporedne zmage Palmeirasa.

Za Athletico, ki ga s klopi vodi sloviti Luis Felipe Scolari, se je vse podrlo ob koncu prvega polčasa, ko je drugi rumeni karton v 44. minugi prejel Pedro Henrique, štiri minute kasneje pa je v sodnikovem dodatku gol zabil "Gabigol".

V drugem polčasu se rezultat ni več spremenil, potem ko je Flamengo z igralcem več le še nadzoroval dogajanje na zelenici v drugem največjem ekvadorskem mestu.

Članki iz rubrike