bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

nu
nu
3 21.10.2022 12:12:21

Albert Riera z ostrimi puščicami nad Maribor in Marka Šulerja! Španec udaril z vso silo! Zmotilo ga je ...

Grega Wernig
Trener Olimpije je spregovoril o kritikah na račun sojenja na večnem derbiju.

Olimpijo po zmagi na drugem večnem derbiju sezone čaka gostovanje v Gorici. Zmaji pred najbližjimi zasledovalci držijo osem točk prednosti, na današnji tiskovni konferenci pa je želel Albert Riera spregovoriti tudi o razpletu prejšnjega kroga. Španski strateg je v tabor večnih rivalov poslal kar nekaj ostrih puščic. Zmotilo ga je predvsem obnašanje športnega direktorja Maribora Marka Šulerja.
"Priprava na naslednji obračun je bila sproščena, je pa res, da je praktično celoten teden beseda še vedno tekla o derbiju. Igralcem tega sicer nisem dovolil, od prvega treninga v tem tednu lahko razmišljajo le o Gorici, jaz pa si bom privoščil, da povem še nekaj o tisti tekmi. Veliko sem razmišljal, ali bi govoril o tem ali ne. Že na prvem večnem derbiju v Mariboru sem bil presenečen, ko je športni direktor nasprotnega kluba prišel v tunel pred igriščem in se pritoževal pri sodnikih. Najprej razčistimo glede sodnikov; štirje so, zdaj imajo še pomoč tistih v sobi za VAR. Sporno situacijo si lahko ponovno ogledajo stokrat, iz vseh zornih kotov. Skupaj sprejmejo končno odločitev. Več vidijo od nas, o tem ni nobenega dvoma. Zakaj potem ves teden poslušam pritožbe? O tem, ali je šlo za enajstmetrovko, ali je bil pred tem storjen prekršek, ali je bilo vse po pravilih. O tem se lahko pogovarjamo še naslednji teden in teden za tem. Ampak s tem ne pomagamo sodnikom, slovenskemu nogometu oziroma nogometu nasploh. Ste me v treh mesecih, odkar sem tukaj, slišali kritizirati sodniške odločitve? Samo enkrat. V kvalifikacijah za konferenčno ligo - kjer ni bilo VAR-a. Brez tega je seveda težje. Če vprašate mene, je ta tehnologija najboljša stvar, ki se je lahko zgodila nogometu," je z daljšim monologom srečanje z novinarji začel Riera.



V mariborskem taboru ni manjkalo kritik na račun sodniške ekipe, ki je v Stožicah sprejela nekaj pomembnih odločitev. Sporna naj bi bila predvsem dosojena enajstmetrovka; najprej je žogo na sredini igrišča v dvoboju s Crnomarkovićem izgubil Vipotnik, vijoličasti so želeli prekršek, nato pa je v kazenski prostor med izvajanjem najstrožje kazni prehitro stekel Samuel Pedro. "Že na prvem derbiju sem bil presenečen, ko sem videl mariborskega športnega direktorja, kako se pred garderobami prepira s sodniki. Takrat sem se pogovoril z našim športnim direktorjem, imam tudi njegovo dovoljenje, da lahko govorim o tem. Če bom videl, da se naš športni direktor pritožuje pri sodnikih, bom prvi, ki ga bo poslal stran. Tako bo do mojega zadnjega dne tukaj. Tam nima kaj iskati, ni prava oseba za to, odgovoren je za drugačne stvari. Nisem jaz dovolj? Njihov trener, jaz, med nama pa četrti sodnik. To je dovolj. Prvič nisem odreagiral, takšne stvari se zgodijo, glave so vroče. Ampak potem se je podobna stvar zgodila še v Kopru, znova z nasprotnikovim športnim direktorjem. Zdaj tudi na derbiju v Stožicah. V moji hiši tega ne bom dovoli. Zakaj? Da bi pritiskali na sodnike? Vsak kdaj naredi napako, jaz jih delam vsak dan, tudi sodniki jih, a je z VAR-om za to precej manj prostora. Ves čas poslušam, kako lahko Olimpiji kar predajo naslov prvaka ob takšnem sojenju. Zagotavljam vam, da nihče v tem klubu, odkar sem jaz tukaj, ni niti v enem trenutku pritiskal na sodnike. Točke osvajamo na igrišču, ne izven njega," odločno odgovarja 40-letni Španec.

Strateg Olimpije se je dotaknil tudi komentarja Damirja Krznarja, ki je po porazu na derbiju zatrdil, da Maribor po njegovem mnenju v tem trenutku ni slabši od Olimpije niti od Kopra. "Že po derbiju sem povedal, da lahko tudi povsem pozabimo na rezultat. Deset strelov v okvir nasprotnikovih vrat in nič na drugi strani. Deset proti nič. In 16 točk prednosti na lestvici. Če bi se to zgodilo meni, če bi bil trener poražene ekipe na takšnem derbiju, bi brez razmišljanja priznal, da nisem na isti ravni kot Olimpija. Pa vem, da je bilo po tekmi govora o tem, kako smo na isti ravni. Treba je ostati realen. Če ne želite zaupati številkam, ki so tako zgovorne, verjemite občutkom. Jaz sem imel občutek, da smo bili edina ekipa, ki se je pojavila na igrišču. Edina ekipa, ki si je želela zmagati," je izjavo stanovskega kolega na klopi Maribora komentiral Riera.

Članki iz rubrike