sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

rb
rb
0 21.10.2022 09:31:33

Napetost narašča. Amir Karić brez milosti do trenerja Olimpije!

Aleš Cipot
Prekmurski nogometni hram bo v petkovem zgodnjem večeru gostil najbolj vroč obračun v SŽNL, ki bi lahko pomembno vplival na nadaljnji potek prvenstva. In morda že rešil vprašanje naslova prvakinj ... V primeru zmage bi Amir Karić in njegove varovanke prednost povečali že na visokih osem točk.

Fazanerijo bodo zasedle predstavnice nežnejšega spola, soboški stadion bo danes prizorišče velikega derbija ženskega prvenstva, udarili se bosta Nona Pomurje Beltinci in Olimpija. Obračun velikih rivalk se bo začel ob 18. uri, bržčas se bo pisala zgodovina. Sodeč po utripu med ljubitelji nogometa na ravnici bi se utegnilo zgoditi, da si bo ligaško preizkušnjo ženskih zasedb na sončni strani Alp prvič ogledalo več kot tisoč gledalcev.

Veliko boljše izhodišče imajo gostiteljice, ki imajo po sedmih odigranih tekmah stoodstotni izkupiček ob neverjetni razliki v golih – mrežo nasprotnic so zatresle že 77-krat, svojo so v dozdajšnjih 630 minutah ohranile nedotaknjeno. V prejšnjem krogu so v Ajdovščini z 9:0 ugnale Primorje, s petimi zadetki je blestela najboljša strelka lige Anja Eferl, Ljubljančanke pa so si privoščile spodrsljaj v Radomljah, kjer so zgolj remizirale in tako imajo Pomurke pred njimi na vrhu lestvice že visokih pet točk naskoka. Če bodo uspešne še v drugem medsebojnem dvoboju v tej sezoni, se bodo že močno približale novemu naslovu prvakinj. Pa smo šele oktobra …
V 1. krogu v prestolnici je na gostujoči klopi sedel še Zlatko Gabor, na gostujoči bo tudi tokrat. Bržčas ni treba posebej poudarjati, da se je vmes preselil k zeleno-belim, kar dvoboju v Fazaneriji daje dodatno razsežnost. Ne zato, ker je zamenjal klubske barve, temveč zaradi načina, na katerega je to storil, poleg tega sta z njim odšli Sara Makovec in Maja Dimitrijević. Mostovi so se porušili, ostalo je kar nekaj zamer in v pričakovanju vrnitve nekdanjega trenerja na 'kraj zločina' so tudi njegove nekdanje igralke še dodatno motivirane. Strasti bodo razvnete. "Drži, da bo zaradi tega še nekaj več naboja, kot bi ga bilo sicer. Vemo, kaj se je zgodilo, takšno dejanje je bilo nekorektno. Do deklet, do kluba, do navijačev. Igralke bodo gotovo še toliko bolj zagnane, da bi iz sebe iztisnile še zadnji atom moči za želeni dosežek," brez ovinkarjenja in brez milosti do svojega predhodnika pravi Amir Karić, ki se je nepričakovano znašel v svetu ženskega nogometa. 'Kriva' je hči Tija, ki brani barve Pomurja. "Res si nisem mislil, da bom kdaj v tej vlogi, toda spremljal sem jo na veliko tekmah, tako smo navezali stik tudi z vodilnimi možmi kluba. In v nekem trenutku je prišlo do ideje, da bi lahko sodelovali. Hitro smo se dogovorili. Izziva sem se lotil tudi zato, ker sem spoznal, da lahko dekleta še precej naučim, imajo veliko prostora za napredovanje."
Nekdanji reprezentant je pred derbijem optimističen. "Po zadnjem rezultatu Olimpije smo mogoče tudi v manjši psihološki prednosti, kar bomo poskušali unovčiti. Prepričan sem, da smo boljša ekipa, in storiti moramo vse, da to pokažemo tudi na igrišču. Zmaga bi nam pomenila veliko, v tem primeru bi bila naša prednost na vrhu lestvice že kar zajetna, vendar o tem ne smemo razmišljati, s tem se ne smemo pretirano ubadati. Osredotočeni moramo ostati zgolj in samo na svoje naloge. Na naslednji trening, na naslednjo tekmo. Ker je prvenstvo še dolgo, v nogometu pa se stvari hitro obrnejo, zgodi se lahko marsikaj," je povedal Amir Karić ter poudaril: "Verjamem, da bo derbi lepa reklama za slovenski ženski nogomet. Najboljša. Dekleta bodo imela izjemne pogoje za igro, pričakujem čudovito kuliso. Velika škoda je, da takšnih tekem ni več, da bi se lahko liga dvignila na višjo raven. Ampak verjamem, da bodo gledalci kljub temu spoznali, da se kakovost izboljšuje."

Članki iz rubrike