IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

rb
rb
10 20.10.2022 19:15:36

Pomembno sporočilo iz Fazanerije: Podpisali smo pismo o nameri združitve

Aleš Cipot
V polnem obsegu naj bi sodelovanje steklo na začetku prihodnje sezone.

Takšen scenarij smo napovedali že pred časom in zdaj očitno ni več doma, da bodo v prihodnje soboški črno-beli in beltinške žute stanovali pod 'isto streho'. "V NŠ Mura in ŽNK Nona Pomurje Beltinci smo podpisali pismo o nameri glede skupnega sodelovanja," so sporočili iz Fazanerije in v nadaljevanju pojasnili: "Namen sklenitve tega pisma o nameri je uresničiti idejo o skupnem sodelovanju in napredku nogometa na način, da se kluba tudi formalno povežeta med seboj in na ta način uresničita sinergije ter posledične učinke, ki se lahko dosegajo kot posledica tovrstnih načinov povezovanja in združevanja v športu. Vse to je skladno s trendi, ki so razvidni tako v sodobni družbi kot v športu in naslavljajo izzive vključevanja, enakosti spolov, izmenjevanja skupnega znanja in izkušenj ter trajnostnega razvoja.

Trend povezovanja moških in ženskih nogometnih ekip je vse bolj opazen, pri čemer je želja okrepiti delovanje tako moške kot ženske ekipe in vseh mlajših selekcij. Namen skupnega sodelovanja je tudi krepitev Murske Sobote kot regijskega nogometnega središča, ki pa je nacionalnega pomena, kar se izraža v nameri o pridobitvi statusa nacionalnega centra za ženski nogomet. Skladno s tem je potrebno dati tudi precejšen pomen športni infrastrukturi, pri čemer je namen partnerjev tudi enoten nastop in podpora projektu prenove športnega parka Fazanerija in razvoja vse infrastrukture v Murski Soboti, v Beltincih in Bratoncih, ki jo uporabljata NŠ Mura in ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Združitev ŽNK Pomurje z DNŠ Mura se izvede s pripojitvijo ŽNK Pomurje k DNŠ Mura, pri čemer je najpomembnejše to, da se pri pripojitvi ohranijo vsi do zdaj pridobljeni statusi in pravice (Uefin koeficient in ostalo), ki jih ima ŽNK Pomurje. Na temo pripojitve bodo v prihodnje v obeh klubih morali zasedati najvišji organi društev, kjer bi ob pozitivnem odgovoru pripojitev začela veljati s 1. januarja 2023, v polnem obsegu pa bi se začela uporabljati s tekmovalno sezono 2023/24."

Članki iz rubrike