stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
1 06.10.2022 12:38:15

Uf, kakšen odziv trenerja: Ko to vidiš, je*eš rezultat! Napademo lahko tudi ...

Grega Wernig
Osem tekem! Tako dolgo traja radomeljski niz brez zmage, rumeno-črni so se vsega izkupička nazadnje veselili 29. julija v Novi Gorici. V Celju so doživeli peti poraz v dozdajšnjem delu prvenstva, toda trener Nermin Bašić je na stadionu Z'dežele opazil luč na koncu predora ...

"Po dolgem času nam je uspelo sestaviti 90 minut dobre in agresivne igre. Še zlasti v obrambi, kar nam je omogočalo hitre protinapade. Mislim, da je bilo vse skupaj videti dobro. V očeh mojih igralcev sem znova videl ogenj v očeh, željo po uspehu, pogum ... Ponosen sem na njih. Menim, da si poraza nismo zaslužili," je po dvoboju v knežjem mestu med drugim povedal Nermin Bašić.


Vemo, kje je naše mesto

Marsikdo bi bil po nizu osmih tekem brez zmage vsaj malce obupan, strokovnjak iz Travnika ne spada v to skupino. Niti po naključju. "Sem rojeni pozitivec. Veste, kaj … Nikoli nisem delal za pogodbo in briga me, kdaj bom dobil odpoved. Vedno sem pozitiven. Čeprav bi moral oditi že jutri. Sem nasmejan s svojimi fanti," je dejal trener Radomelj in nadaljeval: "Smo majhen klub, ki nima pretiranega pritiska rezultata. Smo zelo realni in vemo, kje je naše mesto. Imamo pet, šest fantov iz naše šole, na igrišču smo videti borbeni, v preteklem obdobju nikoli nismo bili zadnji ali predzadnji na lestvici. Če bi bili, bi bilo pritiska najbrž več, ampak za zdaj je dokaj v redu. Ni lahko namreč v kratkem času zamenjati 15 igralcev in imeti sedemkrat nižji proračun kot Celje. V zadnjem mesecu in pol smo trenirali po blatu ter umetnih površinah … Imamo svoje probleme, vendar bom ponovil, da smo v klubu res realni, ne pričakujemo nedosegljivega. Nisem človek, ki bi hitro padel. Najmočnejši sem, ko je najtežje, na svojem hrbtu lahko nosim tone bremena in krivdo vedno prevzemam nase. Všeč mi je delati s fanti, ki jih imam na voljo, in verjamem, da bomo v prihodnje uresničevali zastavljene cilje."

Lahko 'napademo tudi Rusijo'

Kljub porazu ga celjska preizkušnja navdaja z optimizmom. "To, kar sem videl ... Ko se borimo, lahko 'napademo tudi Rusijo'. Je*eš rezultat, ko vidiš, da igralci hočejo, da se trudijo. To je zame znak, da lahko gremo naprej. In tudi zato kljub bolečemu porazu ostajam pozitiven. Prav tako znova prevzemam krivdo za takšen razplet. To bom počel tako dolgo, dokler ne bom dobil odpovedi," se je nasmejal Nermin Bašić in v nadaljevanju izpostavil še eno okoliščino, ki nikakor ni zanemarljiva. "Mi smo edina ekipa, ki vse tekme igra v gosteh. Nimamo niti stadiona, da bi lahko gostili svoje tekmece, zdaj nimamo niti terenov za treninge, ki so bili še nedavno najboljši. Živimo z bremenom uspešnega spomladanskega dela prvenstva pretekle sezone. Češ, Radomlje morajo biti četrte … Kako četrte? V katerem filmu? Pokažite mi ga, res bi ga rad videl. Naš bistveni cilj je preživeti. Prodati moramo enega ali dva igralca in si prizadevati igrati dober nogomet z obilo čustev, da bi obstali v ligi."

Mrtvi se štejejo na koncu

V prihajajočem krogu se bodo Radomljani ob Kamniški Bistrici udarili z Goričani. "To je derbi, ta tekma bo pokazala določene smernice za naprej. Da vidimo, kje smo. Po kakovosti in proračunu smo dokaj enakovredni, po tradiciji pač ne. Gorica je velik klub. Toda karkoli se bo zgodilo, ne bomo izgubili glave. Mrtvi se preštevajo na koncu, mar ne? Šteje samo to, kje bomo po zaključku prvenstva. Za zdaj nismo pretirano zadovoljni; ker ne zmagujemo. A ko ima denimo Mura s pet milijoni evrov proračuna le štiri točke več, tako kot jih je do tega kroga imel tudi Maribor, si rečeš, da je kljub vsemu v redu. Vsekakor pa moramo biti boljši in sposobni smo biti boljši," je odločen Nermin Bašić.

Članki iz rubrike