Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
1 06.10.2022 10:38:14

To pa je svarilo nekdanjega soigralca: Upam, da bo Iličiću žal, da je to rekel

Grega Wernig
V soboto bodo v Ljudskem vrtu merili moči Mariborčani in Koprčani.

Takšen scenarij je že nekaj časa visel v zraku, v sredo dopoldne se je zgodilo. Mariborčani so potrdili, da se je Josip Iličić vrnil pod Kalvarijo, in dejstvo je, da je tako prihajajoča preizkušnja aktualnih prvakov dobila novo razsežnost. Dodatno! V štajerski prestolnici se je sprožilo izjemno veliko pozitivne energije, ki bo nedvomno vplivala tudi na stanje duha na tribunah Ljudskega vrta na sobotni tekmi s Koprčani, ki jih torej čaka še zahtevnejša naloga, kot bi jih sicer. Ampak s tem se na Bonifiki ne obremenjujejo, raje gledajo širšo sliko. "Njegova vrnitev je nadvse dobrodošla. Da takšno ime, kot je Jojo, pride v slovenski nogomet, je izjemno. Verjamem, da se bo gledanost lige izboljšala, to potrebujemo. Odlično, da je tako," se je odzval Zoran Zeljković, ki je bil v sezoni 2008/09 v dresu Interblocka soigralec danes 34-letnega virtuoza. "Upam le, da proti nam še ne bo igral," je pristavil ljubljanski strokovnjak.

Ob tem je zanimivo, da je imel Josip Iličić nekako prste vmes pri njegovem ustoličenju na klopi kanarčkov. Spomnimo, da je bila to ideja takrat še igralca Ivice Guberca, ki jo je omenil očetu in hkrati predsedniku kluba, še prej je o zdajšnjem strategu zbral številna mnenja. "Ker vem, da se Jojo z njim zelo dobro pozna, sem ga poklical, da bi mi povedal, kakšna oseba je, kakšne so njegove človeške lastnosti. Slovenija je majhna, o marsikom se govori marsikaj. To vem iz lastnih izkušenj, zato sem pač poskušal pridobiti več informacij. In nikjer nisem slišal ničesar slabega. Dejal mi je, da se mu moja ideja zdi super in da ne bomo storili napake, če bo postal naš trener," je po določenem času razkril aktualni pomočnik športnega direktorja rumeno-modrih.
"Upam, da bomo premagali Maribor in da bo Iličiću žal, da je to rekel," je smehljaje pristavil Zoran Zeljković, ki v štajerski prestolnici ne bo imel na voljo popolne zasedbe. Zaradi kazni bo manjkal Omar Correia, Anis Jašaragić še vedno okreva po poškodbi, med kandidate za nastop pa se bo najbrž vrnil Aleksander Rajčević. Koprčani so pozitivno miselnost ohranili z zmago nad Bravom, na poti do želenega dosežka so hodili po trnju. "Razen osvojenih točk drugo ni bilo v redu. Tega se zavedamo. Na treningih si prizadevamo, da bi igro dvignili na višjo kakovostno raven. Vem, da lahko igramo veliko boljše," pravi prvi mož koprske stroke.
Medtem so vijoličasti začeli zmagovati, forma varovancev Damirja Krznarja se očitno le še stopnjuje. "Večkrat sem dejal, da je le vprašanje časa, kdaj se bo Maribor dvignil. In seveda me ne preseneča, da se to dogaja. Ker je kot na dlani, da ima kakovost," dodaja Zoran Zeljković.

zeljkovic dj
Domen Jančič

Članki iz rubrike