Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 05.10.2022 21:50:12

Šeško in Kampl do zmag v ligi prvakov

Profimedia
Na prvih dveh današnjih tekmah 3. kroga v ligi prvakov sta bila na delu slovenska nogometaša. Benjamin Šeško je s Salzburgom doma premagal zagrebški Dinamo z 1:0 in začasno skočil na vrh skupine E. Kevin Kampl pa je z Leipzigom slavil proti Celticu s 3:1 in prišel do prvih točk v tem tekmovanju.

Edini zadetek za zmago Salzburžanov je dosegel Noah Okafor v 71. minuti z 11-metrovke. Šeško je imel v 55. minuti priložnost za vodstvo, ko je po podaji iz kota najvišje skočil pred vrati Dinama, a je nekoliko posrečeno z glavo strel ubranil vratar Dominik Livaković in ostalo je pri 0:0.

Gostje iz Zagreba so imeli deset minut pred koncem lepo priložnost za izenačenje, ko je šel Josip Drmić sam proti vratom Salzburga, ampak je njegov strel ubranil Philipp Köhn. Tudi Šeško je nekaj minut zatem imel podobno situacijo, ko se je sam znašel pred Livakovičem, a tudi on ni uspel zadeti.


Zagrebčani so v četrti minuti sodnikovega podaljška sicer dosegli zadetek, a je bil gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja in zmaga je ostala v Salzburgu, ki je dvema remijema v ligi prvakov zdaj dodal prvo zmago in je začasno na prvem mestu v skupini E.

Tudi Leipzig je slavil na domačem terenu in prišel do prve zmage in prvih točk v letošnji ligi prvakov. Christopher Nkunku je gostitelje popeljal v vodstvo v 27. minuti. Takoj na začetku druge polčasa je izidi poravnal Jota. Zmago je Leipzigu priigral portugalski napadalec Andre Silva, ki je najprej za novo vodstvo Nemcev zadel v 64. minuti, končni izidi 3:1 pa je postavil v 77. minuti.

Leipzig je tako v skupini F preskočil Celtic in je zdaj na tretjem mestu. Celtic ostaja pri samo eni točki in še čaka na prvo zmago.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike