požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

rb
rb
7 04.10.2022 10:17:25

Takšne Mure nismo bili navajeni! Kaj se dogaja, kaj to pomeni za prihodnost črno-belih?

alesfevzer.com
Soboški črno-beli so bili ob Kamniški Bistrici drugačni, kot smo bili navajeni. Predstavili so se v tako mladi zasedbi kot že dolgo ne, k čemur so pripomogle takšne in drugačne okoliščine. Ekipa je pokazala potencial, kar je vsekakor pozitivno spoznanje za naprej, a vendarle ne bi smelo postati prevladujoče.

Muraši so se iz Domžal vrnili z mešanimi občutki. Imeli so izjemni priložnosti za vodstvo z 1:0 in 2:1, a namesto tega so se bili prisiljeni dvakrat vračati, na koncu pa so se porazu izognili le nekaj sekund pred zadnjim sodniškim žvižgom. To je bila naslednja v nizu dram, ki jih v tej sezoni uprizarjajo črno-beli, toda v nasprotju s preteklimi preizkušnjami je ob Kamniški Bistrici nastopila pomlajena zasedba. Še posebej v obrambnem delu. Od prve minute so bili na igrišču vratar Klemen Mihelak (20), Amar Beganovič (22), Kai Cipot (21), Leard Sadriu (21) in Klemen Pucko (26), ki je med polčasoma zaradi poškodbe ostal v slačilnici, v nadaljevanju pa ga je nasledil Srđan Kuzmić (18). S kapetanom slovenske mladinske (U-19) reprezentance je bila zadnja vrsta v povprečju stara 20,4 leta.

Vendar s tem mladosti še ni bilo konec. Za izenačenje je zadel Tio Cipot (19), ki je bil uspešen po podaji Martina Šrolerja (23), asistent za končni izid je bil Dardan Shabanhaxhaj (21), ki ima status posojenega igralca Sturma, a ima Mura možnost odkupa, kar velja tudi v primeru strelca drugega gola Mirlinda Dakuja (24), vendar Osijek (vsaj za zdaj) zahteva odškodnino, ki za Muro nikakor ni dosegljiva. V začetni postavi je bil z 29 leti najstarejši kapetan Žiga Kous, Mihael Klepač je letos dopolnil 25 let, litovski reprezentant Domantas Šimkus jih šteje 26.
"Odločili smo se za prevetritev ekipe, za osvežitev in predvsem za veliko mladih, hitrih, igralcev. V začetni enajsterici je bilo šest takšnih, ki so prišli v Muro v tekočem letu, in poleg njih še Tio Cipot, ki v zadnjih mesecih dobiva eno od glavnih vlog, ter Kai Cipot, ki je zamenjal igralni položaj. Z izjemo Žige Kousa, Mihaela Klepača in Klemna Pucka gre za posameznike, ki so šele začeli nositi breme," je ob tem povedal trener Damir Čontala.
Prenovljena ekipa je gotovo pokazala določen potencial, kar je koristno zaradi več razlogov, toda napovedi o novi poti v Fazaneriji so bržčas prezgodnje. Lahko je pravšnja vzporedna pot zastavljenim smernicam, ki bi se utegnila ob pomoči nekaterih izkušenih mož ustrezno nadgrajevati. Obetavni mladi igralci so nedvomno bogastvo vsakega kluba, vendar hkrati ne smejo postati alibi za morebitne neuresničene cilje. In soboški kljub slabšemu začetku sezone morajo ostati ambiciozni ...
Trener je bil v Domžalah s stanjem duha v moštvu zadovoljen. "V slačilnici sem začutil izjemno pozitivno energijo. Nekateri so se začeli izpostavljati kot novi vodje, čeprav so mladi. Želja je bila res ogromna in tudi zato smo si točko zaslužili. Pokazali smo obilo želje, karakter je bil pravi, bilo je veliko odgovornosti. Seveda pa nam je žal, da smo ravno v obdobju, ko smo začeli prevzemati nadzor na igrišču, zapravili enajstmetrovko. Ampak tako pač je."

Ob debitantu Klemnu Mihelaku, ki so ga navijači lahko spoznavali na pripravljalnih srečanjih, je bil za večino popolna neznanka Leard Sadriu. Zato je bil v sobotnem popoldnevu še posebej pod drobnogledom. "Od vseh igralcev je pri nas najmanj časa. Moramo biti zelo zadovoljni, glede na to, da pred tem ni odigral niti minute prijateljske tekme. Zelo sem zadovoljen z njegovim odzivom. Tudi značajsko je močan, vodja na igrišču; za začetek je bilo zelo dobro," je o kosovskem branilcu povedal Damir Čontala.

Članki iz rubrike